Finanțe Stiri

Sprijin pentru IMM-urile inovatoare

09/03/2017 2 min read

Sprijin pentru IMM-urile inovatoare

Reading Time: 2 minute

ProCredit Bank, singura bancă din România cu acționariat 100% german, a marcat un an de la momentul lansării programului InnovFin în România, dedicat susținerii IMM-urilor inovatoare, participând la un eveniment special pe tema finanțării din fonduri europene a companiilor românești orientate către dezvoltare și inovație.

Evenimentul a fost organizat de către Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții și Comisia Europeană. În contextul în care Uniunea Europeană și grupul BEI intenționează să dubleze sprijinul cumulat pentru cercetare și inovație în Europa până în 2020, ProCredit Bank, ca prima bancă din România care a implementat programul InnovFin, a împărtășit experiența sa în oferirea acestei facilități pentru IMM-uri, anunță ProCredit, într-un comunicat de presă.

“Experiența noastră de până acum ne demonstrează că întreprinderile mici și mijlocii din România doresc să se dezvolte și să inoveze în domeniul lor de activitate, motiv pentru care apreciem orientarea instituțiilor europene către sprijinirea IMM-urilor, aspect ce face parte și din misiunea noastră”, a declarat Antje Marielle Gerhold, Director General al ProCredit Bank România, prezent la eveniment.

”Apreciem importanța inovației în afaceri, întrucât noi investim, de asemenea, în unitățile noastre teritoriale și în digitalizare, pentru a oferi clienților noștri servicii excelente. Astfel, este evident de ce sprijinim implementarea programului InnovFin pentru IMM-uri în România”, a declarat Antje Marielle Gerhold, Director General al ProCredit Bank România.

Fondul European de Investiții și grupul ProCredit au semnat un acord în ianuarie 2016 pentru a stimula accesul la finanțare pentru companiile inovatoare, atât întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), cât și întreprinderi mici cu capitalizare medie, în cadrul InnovFin – finanțare UE pentru Inovatori, inițiativă sprijinită de către Comisia Europeană. Scopul Programului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin este acela de a încuraja instituţiile bancare și alte instituții financiare să acorde finanțare IMM-urilor și întreprinderilor mici cu capitalizare medie (până la 499 de angajați) care au nevoie de capital curent și/sau investiții pentru a finanța cercetarea, dezvoltarea și inovarea, cu sprijinul Uniunii Europene.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă