Companii Stiri

Sprijin pentru sportivii paralimpici

15 ian. 2016 < 1 min

Sprijin pentru sportivii paralimpici

Reading Time: < 1 minut

Parteneriatul inceput in 2015 intre DHL si Comitetul National Paralimpic Roman a fost unul benefic pentru sportivii paralimpici. Fondurile stranse in urma participarii a peste 1.000 de alergatori la probele marathon, semimaraton si stafeta au sprijinit antrenarea si pregatirea sportivilor cu dizabilitati romani care ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio, anunta DHL, intr-un comunicat de presa.

“Multumim tuturor alergatorilor de la maratonul de anul trecut si partenerilor evenimentului nostru. Cu ajutorul contributiei lor financiare, sportivii paralimipici au avut ocazia sa se pregateasca temeinic pentru olimpiada. DHL ramane alaturi de Comitetul National Paralimpic si anul acesta. Toate fondurile care se vor strange la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, editia 2016 vor fi donate in beneficiul acestor sportivi, care ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio. Le urez multa bafta si imi doresc sa se intoarca acasa cu cat mai multe medalii”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

“Sportul pentru persoanele cu dizabilitati ofera avantaje fizice – o buna circulatie a sangelui, muschi mai puternici, un echilibru si o coordonare bune. In acelasi timp, sportul de performanta poate oferi persoanelor cu dizabilitati multiple beneficii: obtinerea abilitatilor de zi cu zi, motivatie, incredere, respect de sine. Mai mult decat atat, sportul reprezinta pentru ei o modalitate excelenta de integrare in societate. Datorita vointei sportivilor si sustinerii primite, Romania este acum recunoscuta la nivel mondial pentru medaliile obtinute la sporturile paralimpice. Suntem foarte recunoscatori ca Maratonul DHL a ales sa sustina eforturile sportivilor nostri si le multumim tuturor celor care s-au implicat in acest proiect” a declarat Sally Wood-Lamont, Presedinte Comitetul National Paralimpic.

Anul acesta maratonul se afla la cea de-a saptea editie si va avea loc tot la Poiana Brasov. Startul inscrierilor va fi dat in luna februarie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: