Analize Stiri

92 milioane euro, cheltuiți pe electronice

8 nov. 2016 < 1 min

92 milioane euro, cheltuiți pe electronice

Reading Time: < 1 minut

Românii au cumpărat electronice în valoare de 92 milioane de euro, în intervalul iulie – septembrie 2016. Această sumă este cu 24% mai mare decât valoarea aparatelor cumpărate în același interval al anului trecut. Vedetele au fost televizoarele cu ecran plat. Peste 78 milioane de euro s-au cheltuit pentru ele.

Creșteri de peste 20% au înregistrat și vânzările de electrocasnice mari și mici, în al treilea trimestru din acest an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015.  Uscătoarele de rufe au câștigat cel mai mult teren, vânzările lor crescând între lunile iulie și septembrie cu aproximativ 84% raportat la același trimestru al anului trecut.  Dintre electrocasnicele mici, aspiratoarele au cunoscut o relansare. Cu o creștere de 36%, valoarea pieței este acum comparabilă cu nivelul de dinainte de criza economică.

Există categorii de produse, cum ar fi smartphone-urile, pentru care vânzările nu au mai crescut la fel de spectaculos ca și în perioadele anterioare. Totodată, segmente care se obișnuiseră cu vânzări crescendo, au înregistrat în trimestrul al treilea din 2016 o scădere a cererii, față de perioada corespunzătoare a anului trecut. Este vorba despre produsele IT și aparatele foto.

Toate aceste cifre reprezintă rezultatele unor studii realizat de către GfK TEMAX®, companie specializată în cercetarea pieței și consumatorilor.

Foto © Kviktor | Dreamstime.com 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: