Companii Stiri

Vanzarile IKEA Group au crescut cu 11,2% 

10 dec. 2015 < 1 min

Vanzarile IKEA Group au crescut cu 11,2% 

Reading Time: < 1 minut
Peter Agnefjäll
Presedintele si CEO-ul IKEA Group, Peter Agnefjäll

Profitul net al IKEA Group a fost de 3,5 miliarde de euro in anul financiar 2015. Vanzarile totale au crescut cu 11,2% fata de anul financiar precedent, ajungand la 31,9 miliarde de euro. Alaturi de veniturile obtinute din chiriile percepute pe spatiile din centrele comerciale detinute de IKEA Group, venitul total a atins suma de 32,7 miliarde de euro (+11,5%).

Rezultatele obtinute se datoreaza in mare parte cresterii generat de magazinele existente, dar si magazinele noi impreuna cu expansiunea online au contribuit substantial la atingerea acestor rezultate.

In timp ce cresterea este distribuita egal in majoritatea pietelor, Germania a aratat o crestere record, iar Europa de Sud arata o dezvoltare promitatoare. America de Nord continua sa se dezvolte, iar cea mai noua piata pentru IKEA, Coreea de Sud, are performante peste asteptari.

In anul fiscal 2015, a fost rezervat un fond de 105 millioane de euro in programul de loialitate Tack!, ca semn de multumire pentru toti angajatii IKEA. De la introducerea in urma cu doi ani, in cadrul programului a fost alocat un total de 305 millioane de euro la nivel global.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: