Business Stiri Tech

Startup-ul Milluu vizează o rundă de investiții de 785.000 de euro

15 feb. 2021 2 min

Startup-ul Milluu vizează o rundă de investiții de 785.000 de euro

Reading Time: 2 minute

După un an în care a ajuns de la 0 la un portofoliu de apartamente în valoare de 18 milioane de euro, în 2021 Milluu își dorește consolidarea poziției pe piața din România și vizează expansiunea internațională. Pentru consolidare poziției în România și extinderea serviciilor de property management în Polonia, Milluu anunță deschiderea unei noi runde de finanțare având ca obiectiv obținerea a 785.000 de euro.

La rundă și-au anunțat participarea investitorii deja existenți – fondurile de venture capital Early Game Ventures și RocaX, precum și alte fonduri de investiții precum Simple Capital, Netopia Investments, Growceanu și alți angel investors. Aceștia vor asigura un total de 403.000 de euro. Fondatorii vor împrumuta și ei compania cu 150.000 de euro prin convertible loans, din obiectivul de 785.000 de euro al rundei. Pentru restul de 230.000 de euro, Milluu anunță listarea oficială publică pe Seedblink marți, 16 februarie 2021.

De la o aplicație mobilă care dorea doar să pună în contact proprietarii cu chiriașii și să le ofere instrumente digitale care să faciliteze procesul de închiriere al unui apartament, Milluu s-a transformat în plin an pandemic și a deschis o divizie de property management, reușind să aibă în portofoliu, la sfârșitul anului 2020, apartamente și garsoniere în valoare totală de 18 milioane de euro.

Continuă dezvoltare în pandemie

Prin divizia de property management, Milluu preia în gestiune completă de la proprietari apartamente pentru care asigură riscul neîncasării chiriei prin garantarea plăților neîntrerupte ale chiriei pe întreaga perioadă contractuală. Cu noul model de business, atât pentru proprietari cât și pentru chiriași, Milluu oferă o soluție digitală integrată, de la programarea vizitelor, semnarea contractului de închiriere, managementul plăților chiriei și a facturilor de utilități, managementul reparațiilor, până la încheierea contractului și eliberarea acelui apartament.

“Pentru noi ca echipă, componenta de tehnologie este una extrem de importantă și, din fericire, începe să fie una foarte importantă și pentru cei care închiriază un apartament, fie ei chiriași sau proprietari. Acest lucru ne motivează să găsim și să dezvoltăm cele mai facile și eficiente soluții digitale care să facă închirierea unui apartament la fel de simplă ca o comandă de mâncare sau de taxi.”, declară Florin Stoian, Fondator și CEO al Milluu.

La sfârșitul anului 2019, Milluu a primit o investiție de 200.000 de euro de la fondurile de investiții Early Game Ventures (EGV) și RocaX. Până acum aplicația Milluu a fost descărcată de peste 65.000 de utilizatori, peste 3500 de proprietari și-au publicat apartamentul în aplicație iar 150 de apartamente au intrat în portofoliul diviziei de property management, pentru care s-au plătit și garantat chirii de peste 270.000 de euro până la sfârșitul anului 2020.

Planuri ambițioase

În urma noii runde de finanțare, evaluarea companiei se va ridica la 4,25 milioane de euro iar până la sfârșitul anului 2021, compania îți propune să aibă peste 900 de apartamente în portofoliu.

Indiferent de verticala în care se încadrează Milluu, Fintech sau PropTech, problema pe care o rezolvă este una dificilă pe de o parte si foarte amplă pe de altă parte. Modelul Milluu este atât inovativ, cât și intensiv operațional, dar calitatea fondatorului este decisivă. Salutăm colaborarea cu Early Game Ventures și Roca X – este o rundă de seed din care ne bucurăm să facem parte.declară Andrei Dudoiu, Fondator și CEO al Seedblink.

La sfârșitul anului 2021, compania preconizează că va avea o evaluare de peste 10 milioane de euro, la o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de euro și venituri recurente anuale de peste 500.000 de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: