Analize Special Stiri

Distanțarea socială la români, în timpul pandemiei

12/04/2020 < 1 min read

Distanțarea socială la români, în timpul pandemiei

Reading Time: < 1 minut

Sub impactul Ordonanțelor militare, românii susțin că respectă distanțarea fizică: 89% spun că nu au dat, în ultimele două săptămâni, mâna cu persoane care nu locuiesc în gospodăria lor, 96% nu au îmbrățișat și nici nu au sărutat pe cineva din afara gospodăriei. Însă jumătate dintre cei chestionați spun că au stat la o distanță mai mică de 1,5 metri de persoane care nu locuiesc în gospodăria lor, arată datele unui sondaj IRES.

De asemenea, 7% dintre participanții la studiu au continuat să primească vizite și după declararea stării de urgență. Cei mai mulți au primit vizite din partea rudelor, prietenii și vecinii se află și aceștia printre vizitatori. Un sfert dintre români s-au aflat în situația de a refuza persoane care doreau să îi viziteze, prietenii și rudele fiind cei refuzați, urmați de vecini. 14% dintre români spun că au făcut, la rândul lor, vizite în perioada stării de urgență iar trei sferturi dintre ei au vizitat rude, 13% prieteni, iar 11% vecini. Conform sondajului menționat, 3% dintre români s-au aflat, în această perioadă, în situația de a fi refuzați să meargă într-o vizită.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, cea mai mare companie de cercetare socială cu capital românesc, a realizat, în perioada 7 – 8 aprilie 2020, al patrulea val al studiilor dedicate percepțiilor, atitudinilor și comportamentelor românilor pe durata crizei provocate de pandemia de COVID – 19. Volumul eșantionului a fost de 1.055 indivizi de 18 ani și peste.

Foto: © Onassisworld | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă