BizRemote by certSIGN

Țările europene deblochează economia

14 apr. 2020 2 min

Țările europene deblochează economia

Reading Time: 2 minute

Austria ridică restricțiile impuse de pandemie și redeschide mii de magazine, iar de săptămâna viitoare Polonia îi urmează exemplul și începe încet-încet dezghețarea economiei.

Mii de magazine și-au reluat astăzi activitatea în Austria, care devine astfel una dintre primele țări europene care ridică restricțiile impuse de pandemie. Cu toate acestea însă autoritățile trag un semnal de alarmă: „pericolul nu a trecut încă”.

Austria a luat cu rapiditate măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, fiind una dintre primele țări care a anunțat, în urmă cu patru săptămâni, închiderea școlilor, a barurilor și restaurantelor, a teatrelor și a magazinelor care nu vând produse esențiale, potrivit Reuters. Austria nu a decretat  stare de urgență, autoritățile doar au sfătuit cetățenii să stea și să lucreze de acasă dacă au posibilitatea. Iar măsurile au dat rezultate, până în prezent Austria a raportat un total de 368 de morți, mai puțin decât au murit într-o singură zi în alte țări europene. Mai mult, cazurile de noi infectări sunt tot mai puține, la fel și numărul celor care au nevoie de spitalizare.

Una dintre prioritățile Austriei este acum redeschiderea economiei și ieșirea din actuala criză, primul pas în această direcție fiind deschiderea micilor magazine, care va fi urmată, de la începutul lunii mai de centrele comerciale, magazinele mai mari și saloanele de înfrumusețare.

„Sunt 100% sigur că am luat decizia bună și că facem ceea ce este corect”, a precizat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei într-un interviu acordat cotidianului Kuriei, citat de agenția de presă Reuters.

O altă țară care va ridica restricțiile puse micilor magazine este Polonia, care a decis ca de săptămâna viitoare să înceapă repornirea treptată a economiei. La finalul zilei de luni, în Polonia erau aproape 7.000 de persoane testate pozitiv cu Covid-19 și 245 de morți. „Din data de 19 aprilie vom începe încet-încet să dezghețăm economia” a precizat Lukasz Szumowski, ministrul Sănătății polonez la un post de radio, citat de Reuters.  

Foto: © Empire331 | Dreamstime.com

One Comment
  1. Recrutare
    Si la noi in Romania incep sa se reia deja procesele de recrutare suspendate acum 1 luna. Redeschiderea economiei trebuie sa fie si ea o prioritate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: