MarComm Marketing Stiri Tech

Studiu: Femeile și tehnologia

1 apr. 2020 2 min

Studiu: Femeile și tehnologia

Reading Time: 2 minute

Ce reprezintă tehnologia pentru femei? În principal o cale de comunicare cu cei dragi, arată un studiu realizat, recent, de Starcom România.

Studiul indică și faptul că, deși este considerată importantă, femeile folosesc tehnologia mai puțin decât bărbații.

8 din 10 femei din mediul urban consideră utilizarea noilor tehnologii importantă sau foarte importantă. Principala barieră în a folosi noile tehnologii este prețul mare al acestora (pentru 62% dintre femeile din urban și 67% dintre bărbații din urban), urmată de bariere specifice: bărbații sunt mai îngrijorați de faptul că tehnologia va înlocui anumite activități făcute de oameni și de posibile riscuri asociate unor probleme tehnice; femeile sunt mai îngrijorate de expunerea datelor personale

Atât femeile cât și bărbații asociază în egală măsură tehnologia cu ușurarea task-urilor zilnice, cu cele mai noi gadget-uri și cu zona de e-commerce.

Aplicații

Printre cele mai utilizate aplicații din social media se numără Facebook (96%), Instagram (41%) și Whatsapp (18%), în timp ce jocurile cele mai populare printre femei sunt Candy Crush (25%). Solitaire (11%) și Gardenscapes (5%).

Interacțiunea cu gadget-uri

Femeile pasionate de gadget-uri sunt în contact permanent cu telefonul mobil în timpul zilei, iar smartphone-ul este ultimul dispozitiv pe care îl accesează înainte de a merge la culcare. De asemenea, pentru aceste femei, noile gadget-uri sunt o formă de distracție și o modalitate de a-și simplifica viața. Pe categorii de vârstă: femeile tinere arată un entuziasm mai mare în ceea ce privește gadget-urile și se informează despre noile modele apărute mai mult în mediul online, din social media și recenzii ale influencerilor; femeile mai mature însă preferă experiența magazinelor fizice și recomandările personale. În noul context, este de așteptat ca și targetul matur să se orienteze către informarea online.

Majoritatea femeilor din mediul urban, indiferent de vârstă, au auzit de Artificial Intelligence (AI), roboți și Virtual Reality (VR). Augmented Reality (AR) este încă un trend în dezvoltare în rândul femeilor, având o popularitate mai mare în rândul segmentului de vârstă 18-24 de ani (40%) față de media din urban (27%).

În ceea ce privește dispozitivele/gadget-urile, bărbații dețin într-o măsură mai mare televizoare smart, boxe portabile și ceasuri smart, însă procentul celor care dețin tehnologii de nișă, precum console, ochelari VR și drone rămâne unul scăzut.

Social Media

Studiul mai arată că, la nivel emoțional, femeile simt că prin rețelele de socializare se pierde interacțiunea umană. Acest lucru este simțit cu precădere de femeile mature (45-54 de ani), care au familii

De asemenea, femeile tind să fie mai reținute în a folosi rețelele de socializare și tehnologia, preferând interacțiunile personale, fiind mai preocupate de protecția datelor cu caracter personal.

Studiul Tech Women a fost realizat de agenția de media Starcom cadrul Publicis Groupe Romania pe un eșantion de 806 interviuri CAWI (Computer Assisted Web Interviews), cu femei și bărbați, peste 18 ani, din mediul urban, utilizatori de internet. Studiul a fost realizat în perioada 28 februarie – 6 martie 2020.

Foto: © Andrii Zastrozhnov | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: