Blog

Sumar Biz 212

12 mai 2011 3 min

Sumar Biz 212

Reading Time: 3 minute

Avem un Biz dedicat sustenabilitatii si afacerilor verzi, lansat la cea de-a cincea editie a forumului GreenBiz. Citeste in numarul verde despre crestere economica si dezvoltare durabila, afaceri din pasiune, energie regenerabila, masini ecologice si afaceri verzi.

Farmecul discret al insolventei
Dosarele de insolventa au crescut cu 18% in 2010, dar companiile care au stiut sa profite de sansa reorganizarii reusesc chiar sa investeasca pentru cresterea afacerii.

Cine are crestere economica cat China?
Primul trimestru a insemnat pentru economia chineza o crestere cu 9,7% fata de aceeasi perioada din 2009, depasind asteptarile specialistilor.

Verde. Noua directie strategica
Era nebuniei idealiste din ecologie incepe sa apuna. Salvarea planetei a devenit politica de stat, s-a transformat intr-o directie realista de dezvoltare durabila, cu aplicare in toate domeniile. Sustenabilitatea pe termen lung nu mai este o nevoie, ci o urgenta. Depinde de noi toti sa traducem macropoliticile de dezvoltare durabila in microactiuni concrete.

Masinile electrice au priza la public?
Industria auto pare sa se recunoasca invinsa in fata inevitabilului: motoarele cu combustie interna au zilele numarate. Viitorul apartine in acest moment masinilor electrice, iar producatorii se intrec in lansari pe acest segment. Ce vor face insa consumatorii?

Vantul face bani verzi
Gigantii cu elice care au impanzit Dobrogea nu mai sunt o curiozitate pentru localnici. Parcurile eoliene au transformat zona in cel mai fierbinte loc al energiei verzi din Europa.

Cum sa crestem PIB-ul
Prezentarea cifrelor economice de la Institutul de Statistica pentru primul trimestru din 13 mai se anunta a fi cea mai asteptata conferinta a anului. Cifrele vor dovedi daca am scapat sau nu de recesiune, cel putin din punct de vedere tehnic. In acelasi timp, datele vor fi extrem de relevante pentru masurile care trebuie luate in scopul de a putea avea si o crestere economica in acest an cu perspective de consolidare si imbunatatire in anii urmatori. Pe de alta parte, in alte colturi ale lumii apar studii despre potentialul Romaniei si despre cum va creste tara noastra in urmatorii ani. Vestile nu sunt bune, mai ales ca studiile reflecta realitatea performantelor economice ale Romaniei pe urmatorii ani, daca se mentin actualii parametri de dezvoltare.

Apple stie ce-ai facut asta vara
Aveti iPhone sau iPad 3G? Atunci Apple poate afla oricand informatii despre toate locurile vizitate de utilizatori, date pe care le stocheaza intr-un fisier nesecurizat. Pot fi aceste informatii furate si cat este de periculoasa existenta lor?

Marius Ghenea: Suntem cu totii Antreprenori
Constient sau nu, cu totii facem sau am facut antreprenoriat, nu doar in afaceri, ci si in domeniul social, in cultura, politica sau educatie. Bine ati venit in clubul antreprenorilor!

Octavian Popescu a pornit revolutia in recrutare
Cautarea talentelor este extrem de dificila pentru companii in hatisul erei online. Octavian Popescu vrea sa simplifice totul, schimband ideea de CV traditional cu “etichete” usor de creat, combinat si gasit.

Pasiunea, dincolo de afaceri
Conduc afaceri dar nu functioneaza neaparat dupa principii de business. Au alte motoare care ii ajuta sa mearga mai departe. Au decis sa-si urmeze pasiunea, dar au combinat-o cu spiritul antreprenorial.

Sa citim o carte in 60 de minute
Cum ar fi sa puteti face intr-o ora ceva ce altii fac in zece? Nu e culmea eficientei. Nu e nici de domeniul fantasticului. E doar rezultatul a doua zile de exersare. Doua zile de training in photoreading.

Leadership fara frontiere
Conducerea singulara este neadaptata la conditiile unei lumi in care orice rezultat notabil este creat de colaborari si parteneriate, de structuri intr-o continua interactiune.

Gandirea managerilor romani
Deciziile lor pot costa compania milioane de dolari, dar la fel de bine pot duce la dublarea veniturilor. Patrundeti in mintea conducatorilor organizatiilor si aflati ce ii motiveaza, ce isi doresc de la angajati si care le sunt prioritatile postcriza.

Masini din Occident pentru cei din Orient
China este noul pamant al fagaduintei pentru producatorii auto din toata lumea. O piata cu potential urias atrage ca un magnet numele mari ale domeniului, dupa cum s-a vazut din lansarile de la Salonul de la Shanghai.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: