Stiri Tech

Swisspod este în topul startup-urilor europene la Greentech Festival

21 sept. 2020 < 1 min

Swisspod este în topul startup-urilor europene la Greentech Festival

Reading Time: < 1 minut

Swisspod, startup-ul de hyperloop fondat în Elveția de Denis Tudor, a fost inclus de către Greentech Festival printre primele trei startup-uri europene care contribuie la protecția mediului.

Alături de Swisspod, au mai fost premiate startup-urile Live Love Recycle, serviciu de colectare selectivă a deșeurilor din Beirut, și City to Sea, care a dezvoltat aplicația Refill pentru a permite cât mai multor oameni să-și umple sticlele cu apă goale în loc să cumpere o sticlă nouă.

Știați că o cincime din emisiile globale de gaze nocive pentru atmosferă provind din domeniul transporturilor? Hypelroop, al cincilea mod de transport, este la fel de rapid ca un avion, dar la fel de accesibil ca un tren. Este vorba despre o rețea de capsule care levitează și călătoresc cu viteza sunetului în tuneluri vidate„, a spus pe scenă Denis Tudor, cofondator și CEO al Swisspod.

Startup-ul Swisspod dezvoltă capsule (pods) în care urmează să călătorească pasagerii și să fie transportate mărfurile prin sistemul Hyperloop, o nouă formă de transport electric în tuburi etanșe cu presiune scăzută a aerului. Astfel, se pot obține viteze mai mari decât în cazul avioanelor și se reduce semnificativ amprenta de carbon în domeniul transporturilor. O călătorie de la Geneva la Zurich prin Hyperloop ar dura doar 17 minute.

Swisspod a fost fondată de Denis Tudor și Cyril Dénéréaz, ambii membri ai echipei câștigătoare din partea EPFL (Politehnica din Lausanne) a SpaceX Hyperloop Competition, ediția 2019.

Fondul de investiții Something Big, înființat recent la Cluj sub conducerea lui Alex Rus, care vizează startup-uri inovatoare din România sau conduse de români, a anunțat în luna iulie o investiție în Swisspod. Startup-ul lui Denis Tudor s-a alăturat în luna iunie inițiativei Comisiei Europene de a accelera dezvoltarea unor sisteme sigure de tip Hyperloop în Europa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: