Business Brand Focus Tech

Tehnologia va schimba lumea

18 dec. 2020 3 min

Tehnologia va schimba lumea

Reading Time: 3 minute

Articol susținut de Dell Technologies

Tehnologia ar trebui să fie un factor egalizator în societate, însă inegalitățile în modul în care comunicăm au devenit deosebit de vizibile în contextul COVID-19. Mulți elevi nu au acces la cursurile online, iar angajații se confruntă cu diverse dificultăți legate de munca de acasă în condiții de siguranță și eficiență. Din cauza lipsei conexiunii la internet în comunitățile rurale și în cele cu venituri mici, acestea au rămas în urma restului populației țării.

Viitorul economiei și al comunităților noastre depinde de capacitatea companiilor și a instituțiilor de stat de a investi într-o strategie pe termen lung de transformare digitală. Credem că 5G poate schimba lumea.

Puterea 5G

Până în 2025, volumul total de date digitale create la nivel global va atinge 175 zettabytes, înregistrând totodată o creștere cu 30% a datelor procesate în timp real. Rețelele 5G pot face față acestui flux uriaș de date, aproape fără limitări.

Un studiu recent arată că până în 2035, întreaga planetă se va bucura pe deplin de avantajele rețelelor 5G. Tehnologia mobilă va susține o producție de bunuri și servicii în valoare de 12,2 trilioane de dolari, potrivit Statistica.com.

Tehnologiile 5G nu sunt doar rezultatul evoluției rețelelor 4G, și aceasta pentru că rețelele de generație nouă necesită o transformare masivă și noi arhitecturi care utilizează infrastructura virtuală.

Cu siguranță, tehnologia 5G ne va oferi o lățime de bandă mai generoasă și o latență mai mică decât 4G, iar acesta este un lucru foarte bun. Totodată, vom începe să ne gândim la modul în care folosim noile capabilități 5G.

Pulsul schimbării în industria medicală

Imaginați-vă o lume în care:

  • oamenii consumă mai puțin timp cu drumurile la medic, deoarece își pot face consultațiile și controalele medicale acasă
  • fiecare pacient are un singur dosar medical, la 360 de grade, actualizat continuu de către medici, de dispozitivele medicale și prin raportare proprie
  • tablourile de bord personalizate simplifică munca medicului și facilitează analiza datelor pacienților în timp real
  • costurile și complicațiile bolilor cronice încep să scadă pe măsură ce monitorizarea la distanță a pacienților și consultațiile virtuale devin practici de rutină

Bine ați venit în lumea Connected Health, unde interacțiunile mai inteligente, mai rapide și mai exacte dintre oameni, dispozitive, date, soluții analytics și aplicații transformă modul în care este oferită asistența medicală. Convergență provocărilor cu tehnologiile evoluate determină schimbări în toate domeniile medicale  – iar ritmul acestor schimbări se accelerează.

Mai simplu, definim Connected Health drept conectarea medicilor la date digitale, conectarea digitală a pacienților la furnizorii de asistență medicală și conectarea noilor experiențe medicale la rețelele de profil – toate cu scopul de a oferi rezultate mai bune în îngrijire și sănătate. Deci, pe măsură ce sectorul medical devine mai interconectat, se constituie o rețea de comunicare inteligentă care transformă asistența medicală.

Intrăm în era Internet of Things în domeniul sănătății. Connected Health se bazează pe decenii de experiență cu soluții mobile de sănătate (mHealth) și cu soluții teleHealth. Acum, domeniul Connected Health este propulsat de Internet of Things (IoT), tehnologie care evoluează rapid și care conectează senzori, dispozitive, soluții software în rețele internet inteligente.

Scepticii s-ar putea îndoi că industria medicală, cunoscută pentru adoptarea lentă a tehnologiei informației, va înregistra schimbări semnificative și rapide. Cu toate acestea, factori importanți indică faptul că un punct de cotitură apare într-adevăr la orizont. Există un consens din ce în ce mai mare în guverne cu privire la urgența de a rezolva problemele asistenței medicale, precum disponibilitatea, calitatea și costurile acesteia. Încă înainte de 2020, populația îmbătrânită și bolile cronice erau cei doi factori determinanți, deoarece consumă o cantitate disproporționată din resursele pentru sănătate.

Anul 2020. Un an în care toate privirile din lume au căutat date în care putem avea încredere, livrate în timp util și exacte. Pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai provocatori ani din ultimele decenii la nivel global, a fost, de asemenea, o oportunitate deosebită pentru transformarea digitală.

În concluzie, piața serviciilor de sănătate este pregătită pentru saltul tehnologic, dar mai există un pas critic care trebuie făcut înainte ca transformarea digitală să poată fi realizată complet. Pentru aceasta, organizațiile din domeniul sănătății trebuie să rezolve decalajul dintre transformarea IT (prin modernizarea infrastructurii) cu transformarea afacerii (prin analiza și digitalizarea operațiunilor). Este important ca organizațiile de asistență medicală să aleagă partenerii tehnologici potriviți pentru a crea un ecosistem Connected Health și pentru a progresa în era digitală, transformând modul în care funcționează, astfel încât să poată transforma la rândul lor viețile oamenilor.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: