Business Companii Stiri Tech

Cum să verifici o companie, prin soluții automatizate

8 apr. 2020 2 min

Cum să verifici o companie, prin soluții automatizate

Reading Time: 2 minute

KeysFin și StarByte, companii de IT și soluții software, au realizat un parteneriat pentru distribuția și implementarea aplicației 4Apply, de înrolare digitală a unui client persoană fizică sau juridică, care include un nou modul de risc și servicii pentru verificarea unei companii.

Aplicația 4Apply oferă băncilor, companiilor de asigurări, dar și altor furnizori de servicii, posibilitatea de a pune la dispoziție clienților un canal online prin care să acceseze servicii și produse rapid și în siguranță, de la distanță. Odată cu integrarea serviciilor de informații de afaceri KeysFin, aplicația va permite evaluarea rapidă și în timp real a companiilor, reducând și evitând în acest mod riscurile de imposibilitate de plată sau restanțe pe perioade mari.

„Estimăm ca în perioada următoare peste 30% din companiile locale vor solicita online cel puțin un serviciu din partea furnizorilor precum bănci sau instituții financiare. Un proces automatizat de verificare a companiilor va contribui la o eficientizare majoră a procesului de acordare a unui credit de exemplu sau de modificare a unui contract”, a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin.

Guvernul a aprobat recent, printr-o ordonanță de urgență, măsuri care vor permite utilizarea înscrisurilor în formă electronică, atât pentru comunicarea în format digital între autoritățile și instituțiile statului, cât și între acestea și persoanele fizice și juridice, precum și asigurarea desfășurării unor procese vitale ale statului prin implementarea mijloacelor informatice și de comunicații securizate. Documentele în format electronic care poartă semnătură electronică calificată vor fi asimilate înscrisurilor oficiale, aşa cum sunt acestea definite de lege. 4Apply permite integrarea cu orice furnizor autorizat de servicii de semnătura digitală pentru ca utilizatorul să semneze la distanță documentele puse la dispoziție în flux.

4Apply, aplicația dezvoltată de Starbyte, este destinată instituțiilor financiare, companiilor de asigurări și oricărei firme care dorește să implementeze un flux de înrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice. 

Platforma se conectează cu furnizori prin semnătură digitală și astfel se pune la dispoziție un flux prin care utilizatorii pot semna digital documentele necesare direct pe pe telefon, PC sau tabletă, iar verificarea identității se realizează în timp real.

Totodata, algoritmii anti-spoofing permit identificarea facilă a unei încercari de fraudă, 4Apply putând distinge o imagine sau un videoclip de mișcarea unei persoane reale. Platforma oferă inclusiv opțiuni precum videostreaming pentru a intra în legătura cu un operator, liveness detection, document management și un modul de risc pentru evaluarea angajatorului unei persoane fizice sau evaluarea unei companii. 

Datele din documentele de identitate sunt extrase prin tehnologia OCR, platforma fiind capabilă să corecteze deformarea perspectivei imaginii prin algoritmii de procesare a imaginii. Mai mult, 4Apply extrage informațiile personale și validează elementele de siguranță ale cărții de identitate. Sistemul de extragere a datelor este dezvoltat intern și nu folosește servicii externe, astfel că extragerea informațiilor din ID-ul clientului este efectuată în siguranță, iar datele sunt procesate în conformitate cu regulamentul GDPR. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: