Stiri

Televiziunea „a recucerit” privirile oamenilor în perioada sărbătorilor de iarnă

04/01/2021 2 min read

Televiziunea „a recucerit” privirile oamenilor în perioada sărbătorilor de iarnă

Reading Time: 2 minute

Televiziunea a redobândit importanță în viața de zi cu zi a oamenilor și a redevenit un jucător puternic pe piață. Un amplu studiu dedicat cercetării relației de consum preferate de europeni în raport cu seturile lor TV arată o intensificare a obișnuințelor de consum în materie de TV pentru statele europene, precum și o creștere a numărului de ore petrecut în fața ecranelor în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Studiul a fost realizat de TCL, în parteneriat cu CSA (Consumer Science & Analitics) pe piața europeană de consum. La studiu TCL & CSA au participat 3,083 de indivizi europeni.

Sărbătorile au fost petrecute în format virtual

51% dintre europenii intervievați s-au declarat încântați de ideea de a petrece timp cu cei dragi în fața televizorului, iar o familie din patru a declarat că în perioada sărbătorilor se va uita mai mult la televizor. În egală măsură, studiul a conchis că locul preferat pentru vizionare rămâne livingul, care este preferința principală a participanților la sondaj cu un procent covârșitor de 80%, devansând cu mult ideea de vizionare din dormitor (10%) sau bucătărie (1%).
Filmele și serialele sunt preferatele tuturor (83%) în materie de opțiuni de consum, urmate la distanță de programele de divertisment (48%), iar televiziunea rămâne sinonimă cu relaxarea în timpul sărbătorilor.
Marea surpriză a studiului este că 5% dintre europeni spun că își folosesc setul TV pe post de șemineu virtual, dovedind capacitatea infinită de utilizare a ecranelor inteligente. Totodată, datele punctează că o treime din europeni (în principal francezii și britanicii) își folosesc telefoanele pe post de interfață cu televizorul, pentru a accesa și distribui conținut, evidențiind legătura care trebuie să existe între smartphone-uri și televizoare pentru a fi competitivi pe piață.

Televizorul – cadoul ideal pentru întreaga familie

Statisticile arată că 97% dintre gospodăriile europene au deja un set TV. 87% dintre europeni mărturisesc că își folosesc televizorul cel puțin o dată pe zi pe tot parcursul anului, iar în UK, 33% spun că îl lasă pornit aproape non-stop. În plus, britanicii sunt campionii europeni și la achiziții, cu o medie de 2,1 față de 1,7 din alte state.
Mai mult, datele studiului confirmă că televizorul este cadoul ideal pentru întreaga familie, unul din doi europeni (59% în Germania) spun că au fost pregătiți să investească într-un televizor nou pentru sezonul sărbătorilor, pentru a se bucura de experiențe unice de vizionare prin cele mai moderne echipamente. Aceste date au avut impact imediat asupra vânzărilor de televizoare la nivel global și s-au reflectat în cifrele de vânzări înregistrate.

Smart TV-ul este cel mai bun

60% dintre europeni au Smart TV-uri, iar 72% din aceștia sunt tineri cu vârste sub 35 de ani, care preferă acest tip de televizor datorită caracteristicilor tehnice, în special celor de streaming video (70%) și catch-up TV (40%).
„Așa cum se poate observa clar prin acest studiu, sezonul festiv confirmă că seturile TV și, în special, Smart TV-urile, sunt combinația tehnologică unică de conținut (vizual și audio) care stimulează atât creativitatea, distracția, imaginația, cât și procesele de învățare. Acest lucru transformă televiziunea și, în mod deosebit, Smart TV-urile în partenerul ideal pentru consumatori, care astfel au la dispoziție instrumentul perfect pentru a împărtăși conținut și pentru a crea momente de neuitat alături de familie și prieteni”, declară Antoine Salome, Director European de Marketing – TCL, referindu-se la informațiile colectate ca urmare a studiului.

Foto: Digitalspy

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă