Stiri Tech

Telios Care lansează în România modelul de rețete digitale de la medic la farmacie

26 apr. 2021 2 min

Telios Care lansează în România modelul de rețete digitale de la medic la farmacie

Reading Time: 2 minute

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, lansează în premieră modelul american („prescription fulfillment”) rețete digitale trimise de medic, respectând protocoalele de securitate, direct la farmacia indicată de pacient. Soluția este o premieră în sistemul de sănătate din România și este implementată exclusiv prin platforma Telios Care, în urma unei investiții de peste 100.000 de euro.

În prezent, 3 din cele mai mari 5 rețele de farmacii din România sunt incluse în acest sistem și acceptă rețete digitale.

Consultații în sistem de telemedicină

Rețetele digitale pot fi generate, în prezent, de medicii Telios Care, care oferă consultații în sistem de telemedicină – telefonic, prin video-call și chat online. Telios Care estimează că 8 din 10 rețete emise, anul acesta, în România, prin telemedicină vor fi digitale.

”O soluție de succes și uzuală în alte țări, prescription fulfillment va aduce un plus de valoare  sistemului de sănătate românesc. Ne așteptăm ca, odată ce soluția de rețete digitale va fi disponibilă pentru toți medicii, la nivel național, circa 20% din totalul de rețete emise în primul an în cabinetele medicale din România să fie în acest sistem”, spune Philip Choban, CEO, Telios Care.

În cloud

Pentru ca medicii să poată emite acest tip de rețete digitale, platforma Telios Care se integrează cu un serviciu de semnături digitale extinse cu certificate calificate în cloud, furnizat de Alfa Trust, partener Telios – serviciu care, până de curând, nu exista în România. În acest fel se elimină necesitatea utilizării metodei tradiționale prin stick USB, soluția putând fi utilizată inclusiv de pe smartphone.

Prin intermediul platformei, medicii pot oferi rețete la distanță, fără a scrie de mână și a scana sau fotografia rezultatul, întrucât rețetele digitale au valoare legală de original – spre deosebire de cele scanate, care sunt copii, și sunt acceptate ca o excepție extraordinară în perioada pandemiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: