Stiri

Terapia Cluj, cumparata de alt gigant indian

26 mart. 2015 < 1 min

Terapia Cluj, cumparata de alt gigant indian

Reading Time: < 1 minut

Grupul indian Sun Pharmaceutical Industries a anuntat inceperea integrarii Ranbaxy Laboratories, tot din India, proces care include si preluarea producatorului roman de medicamente Terapia din Cluj. Fuziunea dintre cele doua companii indiene se va face printr-un schimb de actiuni in valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Sun Pharma este al cincilea producator de medicamente generice pe plan global si cea mai mare companie farmaceutica din India, produsele sale fiind vandute in peste 150 de tari. Fabrica din Cluj are importanta strategica pentru grupul din India, asigurand accesul rapid pe piata din Uniunea Europeana. Cel mai cunoscut produs al Terapia este Faringosept.

Ranbaxy Laboratories preluase in martie 2006 un pachet reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 milioane de dolari, de la fondul de investitii Advent International. Doi ani mai tarziu, Daiichi Sankyo a devenit actionarul majoritar al Ranbaxy.

Ranbaxy are 21 de fabrici in opt tari, printre care India, Irlanda, Romania si SUA. Actionarul sau principal, grupul japonez Daiichi Sankyo, care detine 63,5% din actiunile Ranbaxy, va ajunge sa detina 9% din Sun Pharma in urma schimbului de actiuni.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: