Companii

TeraPlast a finalizat vânzarea diviziei Steel. Irlandezii de la Kingspan au plătit 373 mil. lei

1 mart. 2021 < 1 min

TeraPlast a finalizat vânzarea diviziei Steel. Irlandezii de la Kingspan au plătit 373 mil. lei

Reading Time: < 1 minut

Grupul TeraPlast a finalizat vânzarea diviziei de produse din oțel, pentru care a încasat 373 milioane de lei de la Kingspan.

Grupul irlandez  a preluat companiile TeraSteel România, TeraSteel Serbia și Wetterbest. Tranzacția fusese anunțată în vara anului trecut.

TeraPlast este compus acum din companiile diviziei de mase plastice: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast. Somplast va fi integrată după obținerea avizului de la Consiliul Concurenței.

Avem resurse financiare atât pentru a ne finanța planurile de dezvoltare, cât și pentru a acorda dividend special pentru acționarii noștri. Lucrăm intens la implementarea investițiilor co-finanțate prin ajutor de stat. Avem deja o linie nouă în funcțiune, restul tehnologiei urmând să sosească până la finalul lunii septembrie. În total, investim 165 de milioane de lei în TeraPlast și Somplast. Practic, investim peste 25% din cifra de afaceri bugetată pentru 2021 si generăm circa 200 locuri de muncă” a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

Pentru întreg anul 2021, cifra de afaceri bugetată a Grupului TeraPlast este de 636,2 milioane de lei, cu 60% mai mare decât în 2020. Pentru aceeași perioadă, EBITDA bugetată a Grupului este de 89,1 milioane de lei, cu 58% peste nivelul atins în anul precedent.

Investițiile de 165 milioane de lei programate în acest an în TeraPlast și Somplast vor genera o creștere a capacității de producție chiar și cu 50% pentru anumite activități.

În cel mai scurt timp, Grupul TeraPlast își propune să ajungă la o cifră de afaceri de 1 miliard de lei și o EBITDA de 130 milioane de lei. Pe lângă creșterile organice care vor contribui la îmbunătățirea rezultatelor, departamentul de fuziuni și achiziții al Grupului analizează mai multe posibile preluări de companii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: