Business Companii Stiri

Tranzacție: compania irlandeză Kingspan cumpără divizia Steel a grupului TeraPlast

26 iul. 2020 < 1 min

Tranzacție: compania irlandeză Kingspan cumpără divizia Steel a grupului TeraPlast

Reading Time: < 1 minut

Grupul TeraPlast, cel mai mai producător român de materiale de construcții, a încheiat un acord cu Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel, liderul pieței de panouri sandwich din România. Tranzacția vizează întreaga participație a TeraPlast SA în subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest SA. Valoarea diviziei Steel este estimată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Tranzacția nu include plată în participații sau alte instrumente financiare și nu determină schimbări în structura acționariatului TeraPlast.

Acordul încheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor condiții suspensive obișnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de către organismele de concurență relevante. Tranzacția va fi supusă aprobării finale a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor TeraPlast.

TeraSteel România, împreună cu TeraSteel Serbia, este unul dintre exportatorii de top din Europa Centrală și de Est, urmat de Wetterbest, care deține a doua poziție pe piața de țiglă metalică din România.

Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra totală de afaceri a Grupului TeraPlast în 2019 și a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA grupului.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Din iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

Kingspan Group PLC este lider global în producția de sisteme de termoizolații rigide de înaltă performanţă și sisteme de anvelopare termică a clădirilor.

Pentru realizarea acestei tranzacții, Kingspan a primit asistență juridică din partea Clifford Chance Badea, biroul din București al firmei globale de avocatură Clifford Chance. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: