Biz Timișoara

Trupa The Case va susține un concert special în cadrul evenimentului Ziua Timișoarei la Szeged

Reading Time: 2 minute

Trupa timișoreană The Case, unul dintre cele mai importante nume din scena rock-ului alternativ din România, va susține un concert inedit pe data de 25 mai, în Szeged, în cadrul unui eveniment desfășurat cu ocazia celebrării Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Evenimentul din Ungaria se va desfășura la Szegedi Partfürdő cu începere de la ora 19.00 și este organizat de Asociația Bastion-Várbástya Egyesület. În deschiderea concertului formației The Case, va urca pe scenă o altă artistă din capitala Banatului, și anume, Vinczi Annamária.

Cu prilejul acestui eveniment, organizatorii doresc să prezinte toate programele și proiectele realizate de comunitatea maghiară din Timișoara, proiecte care au fost incluse în programa oficială a anului cultural.

Formată în 2012, în Timișoara, The Case și-a modelat conceptul stilistic pornind de la principiul experimentării și explorării tuturor zonelor muzicale. În acest fel, cu un pas dincolo de limitele impuse de un anumit gen, au reușit să își contureze un stil inconfundabil, cu o tematică compozițională ce orbitează în jurul experiențelor personale.

Structura sonoră complexă ce tratează elemente cât se poate de diverse ca influență, de la garage rock și grunge, la electronica și synthpop, a atras rapid atenția asupra lor. Un fapt, care, în cele din urmă, a transformat The Case în una dintre cele mai active trupe din orașul de pe Bega, din punct de vedere concertistic.

Aparițiile live propuse de formația The Case sunt adevărate doze de energie în care riff-urile alerte de chitară se întâlnesc cu elemente dreamy de synth și infuzii electro foarte melodice, într-un peisaj sonor electrizant.

Recent, The Case a lansat “Mountain of Pain”, un single care s-a bucurat de o bună primire din partea presei de specialitate din țară, dar și din afara granițelor. Piesa reușind să ajungă în playlist-ul unor radio-uri din Australia, Belgia sau Țările de Jos, dar și în publicații din țări precum Cuba, Statele Unite sau Serbia.

Intrarea la evenimentul “Temesvár magyar közössége bemutatkozik Szegeden!”, de pe data de 25 mai, este gratuită.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023 creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Event oficial: https://www.facebook.com/events/829727435846428/

Foto trupă: (c) Bianca Petrișor

Romanita Oprea

Recent Posts

Influencerii AI

De anul trecut, ANAF a dat „follow” influencerilor care fac bani din social media și a publicat inclusiv un ghid…

4 ore ago

Zentiva susține un proiect inovator de monitorizare cu drona a împăduririlor din Munții Făgăraș

Grupul de companii Zentiva din România, lider în volum și valoare pe piața medicamentelor generice din România*, susține proiectul Fundației…

2 zile ago

Intesa Sanpaolo a finalizat achiziția First Bank și își dublează prezența în România

Intesa Sanpaolo a finalizat achiziția grupului românesc First Bank SA (România) de la fondul privat de investiții cu sediul în…

2 zile ago

LIFE IS HARD numește un nou Consiliu de Administrație, după ce și-a majorat capitalul social și a atras investiții printr-o nouă emisiune de obligațiuni

LIFE IS HARD SA (LIH), companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRo, anunță încheierea majorării capitalului social și atragerea…

2 zile ago

ISRA – Design Inovator, lansare europeană și exclusivitate în România

ISRA, producător de mobilier de baie și cameră de înaltă calitate, anunță cu mândrie lansarea colecției sale revoluționare pe piața…

2 zile ago

MINA anunță Summer Camp, o tabără creativă de vară pentru copii

MINA, Museum of Immersive New Art, a pregătit o nouă experiență de neuitat pentru cei mici. MINA Summer Camp este…

2 zile ago