Companii Stiri

Tot mai multe birouri in afara Bucurestiului

6 mart. 2015 2 min

Tot mai multe birouri in afara Bucurestiului

Reading Time: 2 minute

Este pentru al treilea an consecutiv cand piata birourilor din afara Capitalei continua sa creasca. Potrivit unor estimari ale companiei de consultanta imobiliara ESOP, in orasele din tara, principalele tranzactii au cumulat anul trecut un volum de 37.377 mp inchiriati, cu 60% mai mult decat in 2013 si de peste 7 ori mai mult decat in 2012.

Foto:  © Speedfighter17 | Dreamstime.com

Principalele trei orase de interes au fost Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. Acestea detin cele mai ridicate stocuri de spatii de birou de clasa A si B din afara Bucurestiului.

In comparatie cu anul 2013, cand majoritatea tranzactiilor erau generate de companii din domeniul IT&C, 2014 si inceputul lui 2015 a consemnat relocari sau preinchirieri pentru companii din mai multe industrii: energie, automotive, industrie, IT&C.

esop1

 

ESOP a consiliat anul trecut tranzactionarea unei suprafete totale de aproximativ 4.000 mp, ce a fost contractata la inceputul acestui an, reprezentand aproximativ 10% din volumul tranzactionat in 2014.

“Am observat ca dupa primul val al dezvoltarii oraselor mari din tara, precum Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, urmeaza al doilea val de centre universitare, in cadrul ESOP deruland in prezent analize si negocieri de inchiriere spatii de birouri in orase precum Craiova, Targoviste  si Targu-Mures”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International. 

Top orase in ceea ce priveste tranzactiile de birouri

esop2

In ceea ce priveste topul oraselor la nivelul intregii tari, orase alese pentru sedii de birouri sau puncte de lucru pentru marile companii, in 2014, pe primul loc se afla Bucurestiul, pe locul doi Cluj-Napoca,  pe locul trei – Timisoara, pe locul patru – Iasi si pe locul cinci orasul Ploiesti.

Printre marii chiriasi care au ales alte orase decat Capitala se numara: Recall, Bombardier, E On, EBS Romania, HP, Accesa si Genpact –care au ales orasul Cluj-Napoca, ZTE, Microsoft, Linde Gaz, Accenture si Continental –care au preferat Timisoara, OSF si GFK ce au mers la Iasi si Webhelp ce s-a indreptat spre Ploiesti.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: