Business Companii Finanțe Tech

Unity Card – card preplătit pentru comercianții care au fost nevoiți să își închidă afacerea

13 mai 2020 2 min

Unity Card – card preplătit pentru comercianții care au fost nevoiți să își închidă afacerea

Reading Time: 2 minute

Fintech-urile europene Loyaltech și Paynovate lansează în România Unity Card, un card preplătit care poate fi folosit pentru ajutor umanitar de urgență sau pentru a oferi sprijin financiar acelor comercianți locali care au fost nevoiți să își închidă afacerile în contextul pandemiei de coronavirus. Soluția de plată este disponibilă deja și va fi oferită gratuit pentru autoritățile locale.

Pe măsură ce curbele pandemiei de Coronavirus încep să se aplaneze, atenția se îndreaptă treptat către următoarea provocare: relansarea economiei. În timp ce guvernele naționale și instituțiile internaționale din Europa și din întreaga lume anunță măsuri de criză fără precedent, rămâne de văzut dacă acestea vor fi suficiente și, mai ales, dacă ajutorul poate fi dislocat suficient de rapid pentru a salva persoanele care au nevoie de sprijin astăzi. Prin urmare, trebuie luate acțiuni decisive cât mai curând.

Unity Card este un card de debit care poate fi limitat pentru utilizarea într-o anumită zonă geografică (de exemplu, o autoritate locală), precum și pentru anumite tipuri de magazine sau afaceri, în acest caz, cele care au fost obligate să se închidă pe perioada crizei actuale: hoteluri, restaurante, baruri, frizerii, magazine de bricolaj, magazine de haine. 

Cardul poate fi încărcat și reîncărcat cu orice sumă de bani dorită și funcționează la fel ca un card de debit obișnuit pe terminalele de plată. Perioada de valabilitate poate fi adaptată în funcție de nevoile și suportul prevăzut. Utilizatorii pot verifica valoarea rămasă cu ajutorul unui cod QR de pe spate, în timp ce un extranet permite autorității emitente să monitorizeze, să analizeze, să gestioneze și chiar să ajusteze modul de utilizare a cardurilor sale, în timp real.

Soluția propusă și-a dovedit deja utilitatea în Germania, în criza migrației, când Loyaltek a distribuit autorităților locale zeci de mii de carduri pentru a gestiona alocațiile refugiaților sirieni, permițându-le acestora să-și asigure nevoile de bază, prin achiziționarea de produse de la comercianții locali.

Unity Card poate fi personalizat dacă este necesar. Acesta este distribuit fie direct către beneficiari, fie prin intermediul autorității competente, care îl poate distribui mai departe. Plățile efectuate de cetățeni cu cardul sunt gestionate împreună cu restul traficului de plăți al comercianților, în timp ce suportul pentru titularii de card este asigurat de către Loyaltek sau de către „clientul” însuși, adică autoritatea emitentă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: