Lifestyle Stiri

World Press Photo, proiectii de filme si Shorts Up

24 apr. 2015 < 1 min

World Press Photo, proiectii de filme si Shorts Up

Reading Time: < 1 minut

World Press Photo, cea mai puternica expozitie mondiala de foto jurnalism ajunge la Bucuresti pe 7 mai. Editia acestui an aduce mai multe suprize, printre care si o noua categorie, Long Term Projects, ce s-a dovedit foarte populara, adunând mii de imagini.

Surpriza anului: proiectii de filme si sesiuni Shorts Up

 „Anul trecut, peste 48.000 de oameni ne-au vizitat expozitia si ambitia ne-a crescut: anul acesta asteptam 100.000 de oameni. […] Odata cu editia din acest an, ne-am propus sa incepem transformarea WPP din expozitie intr-o platforma de evenimente culturale.”, spune Cristian Movila, Presedintele Fundatiei Eidos.

Marele câstigator al competitiei, „Fotografia Anului 2014”, semnata de fotograful danez Mads Nissen, va fi expusa in Bucuresti, alaturi de cele peste 100 de fotografii selectate de catre juriul independent al competitiei.

Programul expozitiei este diponibil pe pagina de Facebook:

Expozitia calatoreste in intreaga lume, in peste 100 de locatii din peste 45 de tari, fiind vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie. Fotografiile castigatoare sunt alese de catre un juriu international independent, stabilit in Amsterdam si format din 19 experti. In 2012, expozitia a fost readusa pentru prima data la Bucuresti, dupa 18 ani de absenta, prin eforturile Fundatiei Eidos.

Foto: WPPR

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: