Stiri Tech

Traduceri Google cu camera telefonului

12 iul. 2019 < 1 min

Traduceri Google cu camera telefonului

Reading Time: < 1 minut

Un mod intuitiv și simplu de a înțelege o limbă străină atunci când călătorești este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne și anunțuri la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situații, Google Translate oferă noi funcționalități pentru “Instant Camera Translation”,  îndrepți camera telefonului către textul dorit și primești instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original.

În primul rând, Instant Camera Translation funcționează acum pentru mai mult de 80 de limbi, față de 38 de limbi până acum, printre care și română. De asemenea, traducerea funcționează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară și română (până în prezent funcționa numai în pereche cu limba engleză). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar și cu opțiunea „auto detect” – nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă.  

Calitatea traducerii prin Instant Camera Translation este mai bună: când telefonul este conectat, această funcționalitate utilizează tehnologia „neural machine tranlation (NMT)” de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate. Când telefonul nu este conectat la internet, se folosește de tehnologia NMT de pe dispozitiv pentru a oferi traducere de calitate.  

Pentru a folosi Instant Camera Translation, se accesează butonul „Cameră foto” din meniul principal al aplicației Google Translate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: