Business Stiri Tech

Proiect de mobilitate urbană inteligentă, la Bistrița, de peste 6 milioane de euro

5 oct. 2020 < 1 min

Proiect de mobilitate urbană inteligentă, la Bistrița, de peste 6 milioane de euro

Reading Time: < 1 minut

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA va dezvolta, în asociere cu MIS Grup și Drumserv, un amplu proiect de mobilitate urbană inteligentă în Bistrița, în valoare totală de peste 6 milioane de euro.

Proiectul vizează dezvoltarea majoră a mobilității inteligente în Bistrița și include: implementarea la cheie a unui sistem de management adaptiv al traficului; a unui sistem de supraveghere video inteligentă și de control al accesului; realizarea unui centru de comandă avansat, pentru gestionarea sistemelor inteligente implementate; a unui sistem de iluminat cu management inteligent; furnizarea de stații de autobuz modulare și de panouri de informare în stații, alături de computere și display-uri de bord pentru autobuze. De asemenea, proiectul acoperă și componenta lucrărilor civile necesare implementării sistemelor menționate.

Linia verde

„Linia verde este cel mai important proiect de mobilitate durabilă al municipiului Bistrița, dintr-un pachet de patru proiecte în valoare totală de peste 35 milioane de euro care vor schimba paradigma transportului urban, dând prioritate deplasării durabile și sustenabile. Transportul public ecologic, pistele de cicliști și zonele pietonale vor avea întâietate și vor permite deplasarea cu mai multă ușurință dinspre cartiere înspre centrul orașului. O componentă importantă și în același timp modernă și utilă este cea de Smart City, prin care traficul va fi gestionat digital și informațiile vor fi transmise în timp real. Uniunea Europeană, prin programele de finanțare europeană, practic descurajează dezvoltarea traficului clasic auto și  impune măsuri sustenabile, care să conducă la reducerea emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Ovidiu Teodor Crețu,  Primarul municipiului Bistrița.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: