BizRemote by certSIGN Lifestyle

Turismul în pandemie: primele curse charter ale sezonului au decolat spre Grecia

1 iul. 2020 2 min

Turismul în pandemie: primele curse charter ale sezonului au decolat spre Grecia

Reading Time: 2 minute

Deschiderea granițelor și suspendarea restricțiilor de călătorie către anumite state europene au încurajat turiștii români să plece în vacanță către destinațiile lor preferate.

Primele zboruri charter din acest sezon estival au decolat astăzi, 1 iulie, de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara către Insulele Rodos și Creta, anunță agenția Christian Tour.

„Ȋn următoarele zile vom relua operarea zborurilor charter către și mai multe destinații din Grecia, cum sunt insulele Corfu, Zakynthos, Kos sau Lefkada, încrezători fiind în faptul că de acum sezonul turistic de vară poate fi declarat oficial deschis, iar turiștii se pot bucura de vacanțele planificate și mult așteptate”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Unde au plecat românii în vacanță

Primele plecări spre destinații de vacanță din afara României au avut loc imediat după 15 iunie, dată la care au fost ridicate restricțiile de călătorie spre mai multe țări. Bulgaria și Grecia sunt cele mai căutate destinații.

Programele turistice cu autocarul, dar și cele în regim individual (cu mașina proprie) s-au dovedit populare. Primii turiști români ajunși în acest sezon în Grecia și Bulgaria au avut vacanțe fără probleme pe Riviera Olimpului, în Halkidiki, Thassos, Lefkada, Parga sau pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

Touroperatorii români așteaptă de la autorități să li se permită operarea altor destinațiilor din portofoliu căutate de către turiștii români. Ȋn principal este vorba despre Turcia – Antalya, Tunisia, Egipt, dar și despre două destinații din Spania – Mallorca și Tenerife, regiuni autonome cu incidență redusă a îmbolnăvirilor.

Cum s-au adaptat agențiile de turism

Puternic afectate de efectele pandemiei, agențiile de turism încep să revină treptat la activitatea de organizare a programelor turistice, asigurându-se totodată de respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități pentru siguranța sanitară, atât pe durata transportului cu autocarul sau avionul, cât și la destinație. Totodată, acestea oferă și suport pentru călători în ceea ce privește documentele solicitate la intrarea pe teritoriul altor state.

„Punem siguranța clienților și a colegilor noștri pe primul plan, chiar dacă aceste măsuri ne afectează într-o măsură considerabilă businessul și așa profund afectat în contextul prezentei crize economice și a reticenței oamenilor de a mai călători. De pildă, suntem nevoiți să lăsăm libere, pe fiecare cursă charter, un total de 8 locuri și trebuie să alocăm resurse interne pentru a oferi suport pasagerilor noștri cu privire la completarea documentele suplimentare necesare pentru călătorie”, completează Cristian Pandel.

Și agenția Paralela 45 a anunțat încă de la începutul lunii iunie că reia de la 1 iulie cursele charter către Grecia, cu plecări din București și Cluj-Napoca, către Creta și Rhodos. Cursele săptămânale către Heraklion/Creta vor porni în data de 7 iulie din București și din Cluj-Napoca, Chania/Creta din 8 iulie și Rhodos din 7 iulie, ambele din București.

Foto: © blurf | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: