Companii

UiPath și-a crescut veniturile cu 50% în trimestrul trei. Compania românului Daniel Dines are aproape 2 mld. $ cash

9 dec. 2021 2 min

UiPath și-a crescut veniturile cu 50% în trimestrul trei. Compania românului Daniel Dines are aproape 2 mld. $ cash

Reading Time: 2 minute

Primul unicorn românesc, UiPath, a înregistrat în trimestrul fiscal încheiat la 31 octombrie 2021 venituri totale de 220,8 milioane de dolari, cu 50% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Cifra depășește așteptările analiștilor de 208,3 milioane de dolari.

“Creșterea noastră continuă a fost stimulată de clienți din verticale de business și zone geografice care recunosc faptul că puterea automatizării nu doar le crește eficiența, dar la aduce și venituri mai mari și creează un avantaj competitiv important. Această înțelegere la scară tot mai mare a puterii platformei noastre de automatizare end-to-end, cuplată cu execuția excelentă a echipei noastre a rezultat în venituri anuale recurente de peste 818 milioane de dolari în al treilea trimestru fiscal, cu 58% peste nivelul de anul trecut.”

Daniel Dines, cofondator și CEO UiPath

Marjă brută de profit de 80%

Pe cele nouă luni încheiate la 31 octombrie 2021, UiPath a avut venituri totale de peste 602,5 milioane de dolari, față de 400 de milioane de dolari în perioada similară din 2020.

Marja brută de profit GAAP (GAAP gross margin) a fost de 80%, iar cea non-GAAP de 85%. Compania stă foarte bine și cu lichiditățile. Astfel, UiPath avea la 31 octombrie 2021 cash, echivalent cash și titluri de valoare de 1,9 miliarde de dolari.

UiPath a raportat o pierdere netă de 122,8 milioane de dolari în al treilea trimestru, în creștere de la o pierdere de 70,8 milioane de dolari în anul anterior. Cheltuielile totale de operare au fost de 294 milioane de dolari, față de 192,9 milioane de dolari cu un an înainte, deoarece compania a cheltuit mai mult pentru vânzări și marketing și cercetare-dezvoltare (R&D).

UiPath s-a listat la bursa din New York în luna aprilie a acestui an. Producătorul de software RPA (robotic process automation) a fost evaluat în urma acestui IPO la 29 de miliarde de dolari.

O analiză realizată de analistul eToro Bogdan Maioreanu arată însă că acțiunile UiPath au pierdut 40% din valoare în ultimele șase luni. Unul din motive este legat de așteptările analiștilor ca în viitor concurența să se înăsprească, odată cu intrarea pe piață RPA a unor giganți precum Microsoft.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: