CSR Stiri

Un antidot al singuratatii

31 oct. 2014 < 1 min

Un antidot al singuratatii

Reading Time: < 1 minut

Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) a lansat “Visele batranilor”, un proiect ce se doreste a fi un conector comunitar intergenerational.

Foto: Dreamstime

Prin acest proiect, 10 persoane vulnerabile din Bucuresti, trecute de varsta pensionarii, vor fi ajutate de 30 de studenti voluntari de la facultatile cu profil socio-uman si economic si de comunitatea de afaceri sa-si traiasca visele de o viata sau dorintele de moment. O calatorie, un sejur, un abonament la teatru, un set de aparate electrocasnice, un televizor cu diagonala mare, un abonament la un salon de intretinere, o intanire cu o personalitate din Romania, poate fi orice, cu exceptia banilor si a serviciilor medicale.

Studentii de la Filologie / Jurnalism / Comunicare vor scrie si vor publica povestile celor 10 seniori, studentii de la facultatile cu profil economic se vor implica in atragerea acelor companii care pot indeplini visele si dorintele batranilor, iar studentii de la Asistenta Sociala / Psihologie ii vor fi “toiagul” psihic al varstnicilor.

“Visele batranilor” se numara printre proiectele realizate cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Valoarea totala a bugetului proiectului este de 27.500 lei, din care 25.000 de lei reprezinta finantarea Fondului pentru Inovare Civica.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: