Antreprenori by eMAG Business Stiri

Un nou spațiu de coworking se deschide în Iași

6 mai 2020 < 1 min

Un nou spațiu de coworking se deschide în Iași

Reading Time: < 1 minut

Fab Lab Iași a demarat lucrările de amenajare a celui de al doilea spațiu de coworking din Iași în parteneriat cu BCR și Modex. Spațiul are o suprafață de 250 metri pătrați și este amplasat la etajul 7 în clădirea Băncii Comerciale Române din zona Podu Roș, Iași.

Primul astfel de spațiu din Iași, afiliat rețelei internaționale #FabLab de coworking și makerspace, a fost amenajat în urmă cu trei ani în parteneriat cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași.

Noul spațiu Fab Lab din Iasi va fi inaugurat in luna iunie 2020, oferind scenarii de folosire flexibilă (zone de coworking, săli de cursuri și conferințe, birouri dedicate), funcționând ca o platformă independentă care să catalizeze inovația și colaborarea adresată comunității antreprenoriale din Iași.

BCR susține acceleratorul BCR-InnovX, un program dedicat firmelor din tehnologie realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Modex, EdX, Startup Grind, Mindspace, European Center for Services Investments and Financing (ECSIF) si MIT Enterprise Forum. Acceleratorul a inițiat anul acesta un program de incubare pentru start-up-urile din Iași împreună cu Fab Lab Iași și Școala Informală de IT.

Modex e o companie specializată în blockchain care a dezvoltat soluția software Blockchain Database (BCDB). Creat de programatori români, Modex BCDB propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile sau instituțiile îşi gestionează propriile baze de date, aducand un nou nivel de securitate cibernetică și o serie de beneficii specifice tehnologiei blockchain precum descentralizare, transparenţă, imuabilitate şi integritate. Recent, Modex BCDB a primit certificarea ”Seal of Excellence” din partea Comisiei Europene în cadrul Horizon 2020, program care oferă posibilităţi de finanţare pentru cercetare şi inovare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: