Companii Stiri

Un pod danez realizat cu oțel românesc

3 oct. 2017 2 min

Un pod danez realizat cu oțel românesc

Reading Time: 2 minute

Materiale din tablă produse de ArcelorMittal în Galați vor fi folosite la construcția unui pod pietonal impunător care va fi ridicat în Gara Køge Nord din Danemarca.

ArcelorMittal Galați este furnizor pentru unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa. Tablele produse de ArcelorMittal la Galați sunt folosite la realizarea podului pietonal, aflat actualmente în construcție în Gara Køge Nord in Danemarca.

„Suntem fericiți și mândi că oțelul nostru va fi integrat într-un proiect european atât de frumos, îndrăzneț și important. Acest lucru demonstrează nu numai că oțelul nostru este un material al vieții ci și că tabla groasă produsă la Galați poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România”, spune Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galați.

Proiectat de un consorțiu format din casele de  arhitectură COBE și Dissing + Weitling, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design și este construit de Bladt Industries, un client tradițional din Danemarca al ArcelorMittal. Atunci când va fi finalizat, podul pietonal va avea o lungime de 225 de metri, o lățime de 9,5 metri și va lega la înălțime toate peroanele de la stația Køge Nord, deservind astfel pentru 8.000 de pietoni zilnic. Construcția-reper prezintă pereți din sticlă pe latura nordică pentru a oferi vederi panoramice de 180˚ asupra peisajului.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: