Companii Stiri

Un sfătuitor pentru un doctor3 min

18/01/2017 2 min read

Un sfătuitor pentru un doctor3 min

Reading Time: 2 minute

Operatorii medicali privați încep să înțeleagă tot mai mult importanța unor pachete de servicii personalizate, în concordanță cu nevoile pacientului. Astfel, Intermedicas, Sanador, Spitalul Monza, Centrul Medical Medsana, Centrul Medical Academica și Metropolitan Hospital lansează pachetele de concierge medicine cu acces la mai mulți operatori.

Concierge medicine reprezintă o abordare modernă a relației medic – pacient, prin care un consultant medical acompaniază pacientul în soluționarea problemei medicale. Deși există aproximativ un milion de beneficiari ai unor pachete de beneficii medicale, rafinarea serviciilor a crescut doar la nivel operațional, iar nivelul de personalizare și disponibilitate a scăzut. Totodată, nevoile clienților sunt din ce în ce mai complexe.

„După 13 ani de experiență în piața serviciilor medicale văd cum produsele existente în prezent nu mai răspund promisiunii de servicii medicale de elită. Deși infrastructura medicală s-a dezvoltat, beneficiile medicale nu au avut același avans din punctul de vedere al asistenței personalizate. Sub imperiul eficienței, căutarea soluției optime, atât pentru angajator cât și pentru angajat, s-a pierdut pe drum. De aceea, cred că este nevoie de o reinventare a sistemului actual, care să aibă în centru soluții optim personalizate. Într-o lume în care abonamentele și asigurările medicale au devenit «commodity», în care directorii de HR caută în permanență soluții noi, în contextul nou al deductibilității, este clar momentul unei soluții medicale personalizate prin concierge medicine”, spune Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.   

Experiența pe care Intermedicas o are în second opinion permite abordarea personalizată a cazurilor medicale și accesul la elite medicale, având un rol de integrator pentru ceilalți patru furnizori de servicii.

„Întotdeauna am crezut în pachetele de servicii medicale cu acces la mai mulți furnizori, dar cu acces nelimitat și prioritar. Totodată, cred că este nevoie pe piață de un serviciu medical rapid și orientat către nevoile clienților, diferit de oferta care există în prezent chiar și la operatorii mari, ofertă care, uneori, pune abonații în situația de a aștepta mai mult pentru o programare. Am mare încredere în echipa de management Intermedicas care va coordona acest proces”, spune Florin Andronescu, board director al Sanador.

În funcție de beneficiile incluse, un astfel de pachet de concierge medicine are un cost lunar care variază între 15 și 20 de euro.  

„Piața beneficiilor medicale a evoluat accelerat în ultimii ani, în același ritm cu așteptările oamenilor. Oferta actuală este percepută mai degrabă ca un lucru firesc decât ca un beneficiu. De aceea, credem că este nevoie de o optimizare a pieței, în care focusul să fie pe consultanță și pe îngrijire medicală personalizată, pe acces rapid și necondiționat la programări, pe transparență și dialog”, adaugă Daniela Butoi, Deputy General Director Metropolitan Hospital

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și acces la specializări medicale de nișă – chiropractică, aritmologie, epileptologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale.

One Comment
  1. […] citeste mai mult aici […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE