Marketing Stiri

Incepe Cannes Lions 2015, cel mai mare festival international de celebrare a creativitatii

18 iun. 2015 2 min

Incepe Cannes Lions 2015, cel mai mare festival international de celebrare a creativitatii

Reading Time: 2 minute

Intre 21 si 27 iunie, cele mai creative minti ale lumii se reunesc la Cannes pentru a-si incarca bateriile cu inspiratie si a viziona cele mai bune campanii ale anului.

De Alice Tataru

In 2015, festivalul inregistreaza un numar record de inscrieri, cu peste 40 000 de intrari in cele 3 sectiuni: Cannes Lions, Lions Health, Lions Innovation. Cele doua din urma functioneaza ca festival in festival si premiaza excelenta creativa in domeniul sanatatii (Lions Health, 19-20 iunie) si tehnologiei (Lions Innovation, 25-26 iunie).

Romania este prezenta la Cannes Lions cu 144 de inscrieri, atat din partea agentiilor care participa anual in competitie, cat si din partea unor agentii care se inscriu pentru prima data in festival. Cele mai multe lucrari romanesti au fost inscrise in categoriile Media (29 inscrieri), Direct (26), PR (20), Promo & Activation (18), Cyber (15).

Pe 22 iunie vom afla castigatorii Cannes Lions din categoriile Direct, Promo & Activation, Press, Mobile Lions, Print Young Lions. Pe 23 iunie se acorda leii pentru Creative Effectiveness, Glass Lion, Media, Outdoor, PR, Media Young Lions, PR Young Lions. Pe 24 iunie urmeaza Cyber, Design, Product Design, Radio Lions, Media Person of the Year, Cyber Young Lions, Design Young Lions.  Cea mai asteptata gala are loc pe 27 iunie si premiaza castigatorii din categoriile Film, Film Craft, Branded Content & Entertainment, Titanium & Integrated, precum si Agency of the Year, Creative Marketer of the Year, Grand Prix for Good, Holding Company of the Year, Independent Agency of the Year, Network of the Year.

Pe langa vizionarea campaniilor inscrise si a ceremoniilor de premiere, in fiecare zi delegatii pot participa la un adevarat maraton de seminarii si workshopuri sustinute de cei mai buni specialisti in comunicare si nu numai. Anul acesta au fost anuntati peste 500 de speakeri, de la lideri din industria marcomm la actori, muzicieni, oameni de stiinta, jurnalisti si producatori de film. Astfel, festivalul isi propune sa inspire curaj creativ expunand participantii la experiente si povesti din domenii foarte diferite.

Printre cei care vor aduce inspiratie la Cannes se afla si Jamie Oliver, Julia Louis-Dreyfus, Marilyn Manson, Natalie Imbruglia, Pharrell Williams, Kim Kardashian, Monica Lewinski si Martha Stewart. Mai multe informatii despre speakeri si seminariile sustinute de ei puteti gasi aici.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: