Management Stiri

Unde au vrut românii să se angajeze în luna mai

3 iun. 2020 < 1 min

Unde au vrut românii să se angajeze în luna mai

Reading Time: < 1 minut

Luna mai a adus o creștere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% față de luna aprilie și cu mai bine de 45%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceștia au fost interesați de joburi în domenii precum BPO și retail.

Odată cu relaxarea restricțiilor impuse de perioada stării de urgență, a crescut și interesul românilor pentru un nou job sau cel puțin pentru evaluarea ofertelor angajatorilor. Dacă în lunile anterioare, cele mai multe căutări pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajații români au fost mai puțin interesați de această opțiune, fiind înregistrate cu 35% mai puține căutări pentru joburi remote, după cum arată informațiile portalului de recrutare Best Jobs. 

Angajații din transport, domeniul financiar, inginerie, vânzări, medical și farma au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă în luna mai, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de peste 120.000. Domeniile retail și BPO au înregistrat și ele un interes crescut din partea candidaților comparativ cu luna aprilie, cu peste 14.000 de căutări fiecare, pe fondul creșterii cu 45% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Jobul vedetă al lunii mai, care a strâns cele mai multe aplicări (2.321) vine de la retailerul de îmbrăcăminte Takko Fashion care a căutat să recruteze, prin Best Jobs lucrători comerciali pentru magazinele companiei. 

Enel, Metro Cash & Carry și Dona Logistica au atras cei mai mulți candidați în luna mai, cu peste 9.000 de aplicanți. Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați luna trecută se numără: Enel (3.556 candidați), Metro Cash & Carry (3.242), Dona Logistică (2.802), Takko Fashion (2.447 candidați), Deichmann (2.254) și Genpact (1.984)

Foto: © Lacheev | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: