Lifestyle Stiri

Unde călătoresc românii de Paşte?

3 apr. 2018 2 min

Unde călătoresc românii de Paşte?

Reading Time: 2 minute

Numărul biletelor de avion cu destinaţia finală România a înregistrat o creştere cu 31% în 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit unui studiu Vola.ro.

Această creştere arată că mulţi dintre românii care locuiesc în străinătate (fie studenţi, fie români care lucrează în străinătate) se reîntorc în perioada Paştelui pentru a sărbători alături de familie şi prieteni şi că din ce în ce mai mulţi români aleg să revină în ţară cu avionul în detrimentul autocarului sau maşinii personale, arată agenția de turism online, într-un comunicat de presă.

S-au înregistrat creşteri şi în ceea ce priveşte numărul biletelor de avion din România către destinaţii externe, însă procentul este de doar 3%.

Din România, cele mai căutate destinaţii sunt Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj în timp ce destinaţiile externe cele mai solicitate rămân, ca şi în anii anteriori, ţările cu cele mai numeroase comunităţi de români: Italia, UK, Spania şi Germania.

Pentru zborurile către familie şi prieteni, studiul Vola.ro arată că 68% dintre bilete sunt achiziţionate pentru o singură persoană, iar 22% dintre acestea, pentru două persoane.

Preţul mediu al unui zbor de Paşte – 143,46 €

Pentru perioada Paştelui, tariful mediu al unui bilet de avion este de 143,46 € iar turiştii încă îşi mai pot rezerva un zbor la preţuri rezonabile. Spre exemplu, un bilet de avion cu destinaţia România costă aproximativ 139,20 €, un bilet cu destinaţia Italia 94,27 €, UK – 110,74 €, Germania – 123,76 € şi Spania – 149,03 €.

„Mai presus de orice, călătoriile în perioada sărbătorilor înseamnă oameni care după o perioadă lungă de muncă sau studiu, se întorc acasă la familie pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi. Pentru a ne asigura că toţi pasagerii noştri ajung acasă la timp, noi, la Vola.ro, vom asigura consultantă telefonică tuturor pasagerilor noştri care o vor solicita, inclusiv în zilele de sărbătoare”, a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro

City break-urile, preferate de Paşte

Datorită perioadei libere destul de scurte, românii care îşi doresc să călătorească de Paşte se îndreaptă fie spre destinaţii de city break, fie spre destinaţii cu comunităţi numeroase de creştin ortodocşi, pentru a se putea bucura de slujba din noaptea de Înviere. Destinaţii preferate de români pentru vacanţă de Paşte sunt, preponderent, cele europene, atât datorită intervalurilor de zbor scurte, precum şi tarifelor accesibile.

Cele mai căutate destinaţii de city break rămân Roma, Milano, Berlin şi Barcelona pentru care turiştii au plătit în medie între 120 şi 250 euro / persoană pentru o vacanţă cu 3 nopţi cazare la hoteluri de 3 şi 4 stele şi zbor inclus. 69% dintre serviciile de acest tip sunt achiziţionate pentru cupluri sau grupuri de minim două persoane.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: