Finanțe Stiri

UniCredit Tiriac Bank a acordat 326 de imprumuturi noi IMM-urilor

12 aug. 2015 < 1 min

UniCredit Tiriac Bank a acordat 326 de imprumuturi noi IMM-urilor

Reading Time: < 1 minut

UniCredit Tiriac Bank a acordat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) un numar de 326 de imprumuturi noi pentru investitii, extindere si sustinerea nevoii de capital prin intermediul initiativei JEREMIE, valoarea totala a imprumuturilor acordate ridicandu-se la  85,7 milioane de euro.

Finantarile acordate de UniCredit Tiriac Bank IMM-urilor din Romania in baza acordului incheiat cu Fondul European de Investitii (FEI), pana la finele termenului de implementare a acestuia, respectiv iunie 2015, corespund unei rate de absorbtie de circa 98% din valoarea totala de 87,5 milioane euro disponibile a fi acordate in cadrul initiativei JEREMIE.

Astfel, IMM-urile au beneficiat de imprumuturi cu o rata a dobanzii mai mica cu pana la 100 de puncte de baza fata de imprumuturile obisnuite, de garantii reduse si zero costuri pentru garantia JEREMIE.

La nivelul portofoliului de credite initiat in contextul initiativei in cadrul UniCredit Tiriac Bank, valoarea medie a unui credit acordat este de aproximativ 263.000 euro, iar valoarea  maxima acordata se ridica la 1,87 milioane de euro. Cele mai multe IMM-uri finantate activeaza in domenii precum comertul en-gros (aproximativ 38%), retail si productia de produse din hartie, metal si cauciuc.

Regiunea care a inregistrat cea mai ridicata rata de absorbtie este Bucuresti-Ilfov (17% din valoarea portofoliului), urmata de regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est si Sud-Vest, fiecare cu aproximativ 13%.

Administrata de  FEI, initiativa comunitara JEREMIE urmareste imbunatatirea accesului IMM-urilor la finantare prin intermediul instrumentelor financiare acordate din fonduri structurale. In Romania, initiativa JEREMIE este finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: