BizRemote by certSIGN Companii

Vă este frică să veniți la birou? Au apărut certificările pentru clădiri “imune” la COVID-19

9 dec. 2020 2 min

Vă este frică să veniți la birou? Au apărut certificările pentru clădiri “imune” la COVID-19

Reading Time: 2 minute

Când secțiile ATI ale spitalelor sunt pline și angajaților le este frică să vină la birou, ce poți face? Poți să îți iei o certificare de pandemie care arată că ai o clădire de birouri “imună” la COVID-19.

Liviu Tudor, fondatorul dezvoltatorului de birouri Genesis Property, a inițiat un standard global open-source conceput special pentru a combate riscurile pentru sănătate la locul de muncă – IMMUNE Building Standard.

IMMUNE Building Standard™ este un standard global open-source conceput special pentru a combate riscurile pentru sănătate la locul de muncă. Implementarea acestuia în clădirile de birouri poate reduce temerile, în special în contextul Covid-19, și consolidează încrederea angajatorilor și angajaților în demersurile lor de a reveni în siguranță la birou, anunță Genesis Property, într-un comunicat de presă.

Dezvoltarorul de birouri anunță în comunicat că prima clădire de birouri care a obținut certificatul IMMUNE Building Standard este sediul central al companiei internaționale de consultanță și construcții Mace. Clădirea a îndeplinit o serie de recomandări pentru medii de lucru mai sigure și mai sănătoase și a obținut calificativul Solidă (Powerful), echivalentă cu 4 stele din 5.

„Pandemia de Covid-19 a schimbat radical modul în care trăim, lucrăm și interacționăm și a subliniat cât de important este ca firmele din întreaga lume să fie pregătite pentru o astfel de criză. Cu excepția spitalelor, clinicilor și „camerelor sterile” dedicate cercetării științifice, nicio altă clădire nu a fost pregătită cu adevărat până acum pentru a face față unei provocări pandemice precum Covid-19. Mace a demonstrat leadership remarcabil în creșterea sistemului imunitar al sediului lor și în certificarea rezistenței acestuia cu IMMUNE™. Mă bucur să felicit Mace pentru această realizare impresionantă și sunt încrezător că acesta este doar primul pas pentru birouri mai sănătoase pe tot globul”, a spus Liviu Tudor, în comunicat.

Antreprenorul anunță că următoarea clădire de birouri certificată va fi una deținută de Genesis Property, iar certificarea va fi – Rezistentă (Resilient), echivalentă cu 5 stele din 5.

La birou, ca la spital

Standardul IMMUNE™ este inspirat de tehnologii și proceduri dezvoltate și aplicate cu succes în spitale și clinici și adaptate pentru utilizare în clădirile de birouri. Mai exact, standardul se bazează pe indexul IMMUNE™ Assessment Scoring Index, care prevede peste 120 de măsuri recomandate pentru implementare în clădiri, printre care soluții tehnice pentru inginerie arhitecturală, tehnologie și design, precum și protocoale operaționale aplicate permanent sau gata de activare în scenarii de risc specifice .

IMMUNE Building Standard™ a fost inițiat ca răspuns la pandemia de Covid-19 și a fost dezvoltat într-un timp foarte scurt, în timpul pandemiei, în urma unei investiții de un milion de euro în cercetare și dezvoltare, testare și implementare. Standardul este dedicat clădirilor de birouri și poate fi, de asemenea, adaptat pentru clădirile utilizate în industria ospitalității, retail, asistență medicală, educație sau rezidențial, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: