Stiri Tech

Vacanța gadgeturilor

1 aug. 2016 5 min

Vacanța gadgeturilor

Reading Time: 5 minute

Planificăm concediul de vară din timp, alegem un loc care să ne permită încărcarea bateriilor pentru sezonul toamnă-iarnă, dar asta nu înseamnă că vom fi deconectați, dezlipiți de tehnologie.

Partea high-tech de bagaje conține: smartphone, tabletă (sau chiar laptop pentru workaholici, dar model cât mai mic și ușor), GPS / cameră video de mașină, gadgeturi sau accesorii subacvatice, boxe wireless, baterii externe și lista ar putea continua. Concediul perfect nu este legat doar de locul ales, ci și de siguranța locuinței în perioada în care lipsim. Ca atare, avem acum o serie de echipamente smart (parte din ecosistemul casei inteligente și Internet of Things) care monitorizează întreaga locuință și transmit, via internet, orice informație către proprietar, pe smartphone sau tabletă. |n timp real. Vă recomandăm o serie de gadgeturi utile în vacanță, entertainment și hobby, cu spațiu minim ocupat prin bagaje.

MiVue 698 Dual

Mio_MiVue_688&698_Dual

Folosește în același timp două camere video, una situată în partea din față a mașinii,  alta montată pe luneta autovehiculului. Înregistrează 1080p Full HD/30 fps, oferă și monitorizare GPS, modul de parcare, precum și un sistem de avertizare pentru părăsirea benzii de circulație.

Nikon Coolpix AW130

Nikon Coolpix AW130 Outdoor Kit

Iată o cameră foto care poate fi scufundată în apă până la adâncimea de 30 m, rezistentă la șoc prin cădere de la 2 m și la praf. Modulul GPS încorporat va memora automat locurile în care am fotografiat sau filmat. Obiectivul este luminos, cu unghi larg, de 24 mm și diafragmă f/2.8.

Hero3 Wrist Housing

HERO3 Wrist Housing

Carcasa dedicată camerelor de acțiune GoPro Hero3 și Hero3+ (compatibilă și cu Hero4) permite prinderea acesteia pe braț sau pe încheietura mâinii folosind cureaua reglabilă din neopren, cu închidere cu arici. Este rezistentă la apă, asigurând scufundări la o adâncime de până la 60 de metri.

Canon PowerShot D30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un aparat foto rezistent la apă la adâncimi de până la 25 m, rezistent și la șoc sau praf. Camera vine cu un senzor de 12,1 MP, obiectiv de 28 mm, zoom optic 5x, stabilizator inteligent de imagine. Display-ul este de 7,5 cm (3 inci), pe partea de filmare asigurând Full HD, 1080p.

Samsung Tab S2 T810

Samsung Tab S2 T810

Nici tabletele nu pot lipsi din concediu, mai ales pentru cei dependenți de jocuri, filme sau în familiile cu copii. Modelul Samsung are ecran generos, de 9,7 inci Super AMOLED, cu SO Android v5.0 Lollipop, procesor Octa-Core (Exynos 5433), la 1,9 GHz – 1,3 GHz. Spațiul de stocare de 32 GB; cântărește 390 grame.

 

Harman Kardon Esquire Mini

Harman Kardon Esquire Mini copy

Sistemul portabil de boxe wireless este confecționat din material premium și dotat cu tehnologie Bluetooth pentru a putea funcționa cu orice dispozitiv de redare. Are o baterie reîncărcabilă care funcționează pentru 8 ore, precum și un dublu microfon încorporat.

 

Sony NW-WS414

Walkmanul Sony NW-WS414 este rezistent la apă și praf, putând fi folosit la înot sau pe plajă. Tocmai pentru că este un gadget potrivit activităților în aer liber, funcția Ambient Sound permite ascultarea muzicii preferate fără a acoperi sunetele exterioare. Designul circular și fără fir oferă mai mult confort.

eBook Kindle Paperwhite

eBook Kindle Paperwhite Wi-Fi 2

Este considerat cel mai avansat gadget din gama sa, eliminând preocuparea pentru volumul de cărți cu care pleci în concediu sau vacanță. Ecranul este de 6 inci, tactil, cu o memorie internă de 4 GB și USB. Citește HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, PDF etc.

TP Link TL-PBG6700

TLpbg

TL-PBG6700 este un acumulator extern premium, cu design ultracompact și cu viteze de încărcare și reîncărcare foarte mari. Modelul poate încărca un iPhone SE de 3,5 ori, un iPhone 6s de 3,3 ori, un Galaxy S7 de aproape 2 ori și un iPad mini 4 o dată. Bateria asigură și securitate împotriva scurtcircuitării.

 

TP Link MiFi M7300

2M7300

 

Pentru utilizatorii care au nevoie permanent de conexiune la internet, pe care să o împartă și cu alții, fără a sacrifica bateria telefonului, routerul MiFi M7300 4G LTE este o excelentă opțiune. Are un acumulator de 2.000 mAh care îi asigură o autonomie de până la 10 ore și poate fi administrat de pe smartphone sau tabletă.

 

Philips BT6600B

Boxe wireless Philips

Este un sistem de boxe wireless, portabil, capabil să redea muzica prin conexiune Bluetooth. Gadgetul este dotat cu tehnologiile multi-pair și NFC, cu ajutorul cărora putem conecta mai multe smartphone-uri sau tablete, în același timp. Vine și cu microfon încorporat, util pentru convorbiri telefonice.

 

Securitatea locuinței

2M7300

Casa poate fi ținută sub supraveghere de la distanță și cu camera Wi-Fi N150 Mbps Cloud, model NC230 (foto). Cu funcție de detecție a mișcării și zgomotului, camera trimite alerte pe telefon, grație aplicației tpCamera. De asemenea, supravegherea și controlarea de la distanță a locuinței se pot face pe telefon sau tabletă și prin aplicația Orange Smart Home, sau pe PC, prin intermediul unei platforme online. Parte din soluția Smart Home, sistemul complet Orange include 6 tipuri de senzori – senzor de fum, de mișcare, de inundație, pentru ușă / fereastră, priză inteligentă și cameră Wi-Fi – conectați la un dispozitiv central. Utilizatorii pot alege ca la activarea senzorului de mișcare să primească alerte prin SMS sau e-mail, dar și să se declanșeze înregistrarea video, cu ajutorul camerei Wi-Fi.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: