Tech

„Vânătoarea” de antene 5G se extinde în Europa

13 apr. 2020 < 1 min

„Vânătoarea” de antene 5G se extinde în Europa

Reading Time: < 1 minut

Distrugerea antenelor 5G se extinde din Marea Britanie în Olanda. Departamentul Național de Securitate și Anti-Terorism din Olanda a anunțat că patru astfel de acțiuni au fost raportate în ultimele zile, distrugerea stâlpilor de comunicații făcându-se prin „incendiere sau sabotaj”, potrivit Reuters. Persoanele care au comis astfel de acte fac parte din organizații care se opun introducerii tehnologiei 5G, considerând-o nocivă la adresa sănătății oamenilor. 

„Distrugerea stâlpilor cu echipamente are consecințe asupra întregii rețele de comunicații, precum și asupra accesului la servicii de urgență”, se arată într-un comunicat al instituției.

În Olanda, tehnologia 5G este încă în faza de testare la operatori, finalizarea licitației au urma să aibă loc în luna iunie a acestui an.

În Marea Britanie, distrugerea stâlpilor cu antene 5G a venit pe fondul postărilor tot mai numeroase din social media care puneau răspândirea coronavirus pe seama acestei tehnologii de comunicații. Astfel de acțiuni de distrugere s-au înregistrat în Liverpool și Birmingham, iar echipe de teren ale operatorilor au fost agresate din aceleași motive. În urma incidentelor, autoritățile britanice s-au întâlnit cu reprezentanți ai Google, Facebook, TikTok pentru a lua măsuri rapide împotriva postărilor care promovează astfel de informații sau incită la distrugerea stâlpilor de comunicații.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: