Categories: LifestyleStiri

Vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte”

Reading Time: < 1 minut

Pe data de 20 Noiembrie 2015, artista Smaranda Milu Nemethi, alaturi de curatorul Mirela Traitaru, anunta vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte” la Gallery Café, strada Leonida 9-11, Bucuresti. Colectia “Lucruri marunte” este o serie de picturi in ulei realizate de Smaranda Milu, absolventa de arte plastice, care dupa o perioada de absenta de pe scena artistica, revine in atentia publicului cu o noua filozofie.

Spre deosebire de ultima expozitie intitulata Comunicare / Anatomia sarutului, din Palermo, Italia, care s-a caracterizat prin senzualitate, de aceasta data, tablourile din colectia “Lucruri marunte” surprind acel moment intim emotional din viata, cand atentia noastra este condusa spre interior.

Lucrarile din colectia “Lucruri marunte”, care numara 50 de panze,  au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reintalnit in casa parinteasca: ceasurile tatalui ceasornicar, portelanurile mamei educatoare, rasnita bunicii, jucarii si obiecte care i-au populat copilaria petrecuta in nordul Transilvaniei.

Colectia pleaca de la obiectele de zi cu zi care evoca amintiri ascunse, adeseori uitate, ale copilariei.                

Expozitia urmareste ca prin vanzarea lucrarilor, artista, diagnosticata de cancer pulmonar, sa obtina fonduri pentru achizitionarea tratamentului necesar ( www.helpsmaranda.com )

Expozitia de pictura “Lucruri marunte” isi va deschide portile la Gallery Café, strada Leonida 9-11, Bucuresti pe data de 20 Noiembrie, ora 20:00 si va ramane deschisa pana pe data de 30 Noiembie 2015, ora 20:00, cand cvartetul de corzi Capricio, va sustine un concert de inchidere a expozitiei.

http://gallerycafe.ro/

www.smarandanemethi.com

Lelia Petrescu

Recent Posts

O nouă destinație turistică din Emiratele Arabe Unite, pe radarele turiștilor români: Ras Al Khaimah

Cum plănuiește Ras Al Khaimah, cel mai nordic emirat din EAU, să atragă 3,5 milioane de turiști până în 2030…

o oră ago

5 to go și Corso lansează înghețata Salted Caramel Caffe Latte

5 to go și Corso anunță debutul unui parteneriat strategic care se concretizează prin lansarea mixului perfect de sezon, gata…

2 ore ago

Magazinele Lidl vor fi închise în prima și a doua zi de Paște

Unul dintre principiile după care Lidl se ghidează în relația cu angajații este menținerea unui echilibru între viața personală și…

2 ore ago

Înainte de Paște, Auchan invită românii la Săptămâna filierelor de producători locali din programul „Cultivăm ce e mai bun în România”

Până pe 30 aprilie 2024, Auchan desfășoară Săptămâna filierelor, pentru al doilea an consecutiv, o campanie unică în România dedicată…

3 ore ago

KORIKA, un brand de produse cosmetice coreene, intră pe piața din România

KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din București. Această…

3 ore ago

Mara Eliza Barza, SundayPR: „Succesul unui business înseamnă și bunăstarea echipei și a familiilor acestora”

La 22 de ani a făcut primii pași în cariera de televiziune și la scurt timp în domeniul PR pentru posturile…

3 ore ago