Lifestyle Stiri

Vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte”

nov. 13, 2015 < 1 min

Vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte”

Reading Time: < 1 minut

Pe data de 20 Noiembrie 2015, artista Smaranda Milu Nemethi, alaturi de curatorul Mirela Traitaru, anunta vernisajul expozitiei “Lucruri Marunte” la Gallery Café, strada Leonida 9-11, Bucuresti. Colectia “Lucruri marunte” este o serie de picturi in ulei realizate de Smaranda Milu, absolventa de arte plastice, care dupa o perioada de absenta de pe scena artistica, revine in atentia publicului cu o noua filozofie.

Spre deosebire de ultima expozitie intitulata Comunicare / Anatomia sarutului, din Palermo, Italia, care s-a caracterizat prin senzualitate, de aceasta data, tablourile din colectia “Lucruri marunte” surprind acel moment intim emotional din viata, cand atentia noastra este condusa spre interior.

Lucrarile din colectia “Lucruri marunte”, care numara 50 de panze,  au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reintalnit in casa parinteasca: ceasurile tatalui ceasornicar, portelanurile mamei educatoare, rasnita bunicii, jucarii si obiecte care i-au populat copilaria petrecuta in nordul Transilvaniei.

Colectia pleaca de la obiectele de zi cu zi care evoca amintiri ascunse, adeseori uitate, ale copilariei.                

Expozitia urmareste ca prin vanzarea lucrarilor, artista, diagnosticata de cancer pulmonar, sa obtina fonduri pentru achizitionarea tratamentului necesar ( www.helpsmaranda.com )

Expozitia de pictura “Lucruri marunte” isi va deschide portile la Gallery Café, strada Leonida 9-11, Bucuresti pe data de 20 Noiembrie, ora 20:00 si va ramane deschisa pana pe data de 30 Noiembie 2015, ora 20:00, cand cvartetul de corzi Capricio, va sustine un concert de inchidere a expozitiei.

http://gallerycafe.ro/

www.smarandanemethi.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: