Lifestyle Stiri

Inscrieri la InnerSound New Arts Festival pana pe 25 iulie

14 iul. 2016 2 min

Inscrieri la InnerSound New Arts Festival pana pe 25 iulie

Reading Time: 2 minute

Organizatorii celei de-a patra editii a InnerSound New Arts Festival  anunta extinderea termenului limita pentru inscrieri in competitia de filme/animatii mute de scurt metraj. Astfel, cei interesati se pot inscrie pana la data de 25 iulie.

InnerSound New Arts Festival, singurul eveniment independent din Romania care ofera o noua perspectiva asupra muzicii contemporane culte, punand-o in relatie cu artele vizuale, film si multimedia,  va avea loc in Bucuresti, in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2016. Festivalul include concerte camerale, instalatii, film mut si fotografie, precum si workshop-uri creative.

Printre invitatii editiei se regasesc: cvartetul de coarde Ad Libitum (violonistii Alexandru Tomescu si Serban Mereuta, violistul Bogdan Bisoc si violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianistii Gabriela Sultana – Malta si Mihai Maniceanu – Romania,  acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul  de tehno acustic Project 128 – Olanda, compozitoarea si artista multimedia Svetlana Maras – Serbia, soundartist-ul si DJ experimental Lukatoyboy – Serbia.

Tema editiei este “Touch” si invita la reflectie asupra atingerii: ca granita intre tehnologie si simtire, ca punct de intalnire intre artist si spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie. Tema reprezinta si punctul de pornire in realizarea scurtmetrajelor, putand fi interpretata in orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinatie a acestora etc).

Scurtmetrajele trebuie sa aiba o durata intre 3 si 8 minute.

Scurtmetrajele selectionate vor fi proiectate in cadrul Silent Film Night, pe 29 septembrie, ora 20:00, la sala Elvira Popescu, insotite de coloana sonora realizata special de tineri compozitori romani si interpretata live de ansamblul cameral SonoMania, in formula clarinet, vioara, viola si violoncel, sub conducerea dirijorului Alexandru Mija.

Juriul concursului de scurt metraje de film mut este format din regizorul Andrei Ujica, regizorul Claudiu Mitcu si monteurul Catalin Cristutiu.

La finalul festivalului (1 octombrie) vor fi inmanate urmatoarele premii: Trofeul InnerSound pentru cel mai bun film, Premiul Publicului pentru filmul preferat, Premiul Publicului pentru muzica originala preferata.

Inscrierea scurtmetrajelor se poate face prin transfer electronic sau link catre Vimeo/Youtube, pe adresa: innersound.festival@gmail.com sau prin posta, pe adresa: Centrul de Muzica Electroacustica si Multimedia, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti / Dl. Catalin Cretu; Str. Stirbei Voda nr. 33, sector 1, 010102, Bucuresti, Romania

Participantii sunt rugati sa includa in aplicatie: CV sau biografie; synopsis sau scenariul filmului si un text scurt ce descrie legatura cu tema festivalului, “Touch”

Rezultatele vor fi anuntate in jurul datei de 1 august, dupa care regizorii vor fi pusi in contact direct cu tinerii compozitori.

Fondatorii InnerSound sunt trei compozitori ce includ in creatia lor artele vizuale si performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este si fotograf, Diana Rotaru este preocupata de latura sincretica a artelor, Catalin Cretu, consultant artistic, este artist multimedia.. 

Organizatorii InnerSound New Arts Festival sunt asociatia Art&Co si asociatia OPUS.

Parteneri: AFCN, Institutul Cultural Roman, Muzeul National George Enescu, Institutul Goethe, Institutul Aspen, The Ark, ARCUB, Cinema Elvira Popescu, UNMB,  Noaptea Alba a Galeriilor, Noumax, CIMRO

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: