Finanțe Stiri

VIG, profit de 3,5 mil euro in Romania

25 aug. 2015 2 min

VIG, profit de 3,5 mil euro in Romania

Reading Time: 2 minute

Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat pe piata din Romania un profit (inainte de impozitare) de 3,5 milioane euro, in primul semestru.

“In Romania, implementarea consecventa a masurilor de restructurare a continuat sa produca efecte asupra primelor si profitului. Companiile grupului au inregistrat in prima jumatate a anului 2015 o crestere semnificativa de 17,6% a primelor subscrise. Avansul s-a inregistrat atat pe segmentul asigurarilor de viaţa, cat si pe cel al asigurarilor generale. Profitul (inainte de impozitare) a crescut la 3,5 milioane euro. Rata neta combinata s-a imbunataţit din nou cu aproximativ 5 puncte procentuale si depaseste in prezent cu foarte puţin pragul de 100%”, se arata intr-un comunicat al Vienna Insurance Group.

VIG detine in Romania companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata.

“Vienna Insurance Group isi concentreaza eforturile pe domeniile profitabile de activitate de pe segmentul daune/accidente si pe politele cu plata regulata a primelor pe segmentul asigurarilor de viata, care au inregistrat o crestere semnificativa de 6,3%. Reducerea castigurilor aferente politelor de asigurare de viata pe termen scurt cu achitare la scadenta a dus la o scadere de 15,7% pe acest segment”, se arata in comunicat.

Per ansamblu, Vienna Insurance Group a subscris prime consolidate in valoare de 4,9 miliarde euro in primele sase luni ale anului 2015 (in scadere cu 1,5%); fara a lua in considerare politele pe termen scurt cu achitare la scadenta, valoarea primelor a inregistrat o crestere solida de 2,2% comparativ cu anul anterior.

“Avem motive sa fim multumiti de evolutia de pana acum a activitatii in acest an financiar: VIG a continuat sa se extinda pe pietele cu potential din Tarile Baltice. O dovada a stabilitatii grupului este si reconfirmarea ratingului nostru excelent, iar imbunatatirea unui important indicator de performanta – rata neta combinata – arata ca politica de subscriere a grupului este extrem de profitabila. Acest aspect este deosebit de important in contextul actual caracterizat de rata scazuta a dobanzilor”, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Profitul obtinut (inainte de impozitare), de 250,5 milioane euro, s-a situat in parametrii estimati si a fost puternic afectat de rezultatele financiare in scadere. “Acest rezultat a fost inregistrat pe fondul nivelului minim istoric al dobanzilor, ceea ce a condus la necesitatea constituirii de provizioane pentru personal in Austria”, se mai arata in comunicat.

Toate tarile si segmentele de activitate au avut contributii pozitive la profit. Regiunea Alte Piete a avut un aport deosebit de important, inregistrand un profit record de 30,9 milioane euro (crestere de 11,5%). Contributia regiunii Europa Centrala si de Est (ECE) la profit (inainte de impozitare) a crescut in prima jumatate a anului 2015, la 67%.

Rata neta combinata (dupa reasigurare) a fost redusa cu 1,2 puncte procentuale, situandu-se la 95,9%.

Investitiile Vienna Insurance Group (inclusiv numerarul si echivalentele de numerar) au insumat 31,3 miliarde euro la 30 iunie 2015. Rezultatul financiar obtinut de grup s-a situat la 524,5 milioane euro, in scadere cu 7,2% fata de primul semestru din 2014.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: