fbpx
Companii Finanțe Stiri

VIG revine pe profit in Romania1 min

14/04/2015 < 1 min read

author:

VIG revine pe profit in Romania1 min

Reading Time: < 1 minut

Vienna Insurance Group (VIG), compania care controleaza Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a inregistrat anul trecut un profit inainte de taxe de 6,1 milioane de euro in România, dupa ce, in 2013, raportase o pierdere totala de 98,7 milioane de euro.

“Procesul de restructurare aflat in derulare si ameliorarea recenta a conditiilor de piata au determinat revenirea Vienna Insurance Group pe profit in Romania. VIG a anticipat ca restructurarea portofoliului orientata catre sustenabilitate va determina reducerea primelor. Cu toate acestea, grupul ramane liderul pietei de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 19,5%. Cu toate ca rata neta combinata s-a redus drastic, aceasta continua sa se situeze peste nivelul de referinta de 100%”, arata VIG intr-un comunicat.

Primele brute subscrise in Romania de VIG au scazut anul trecut cu 6,1%, de la 361,8 milioane de euro in 2013 la 339,7 milioane de euro. In cazul asigurarilor de viata, primele subscrise au coborât cu 12,1%, de la 61,8 milioane de euro la 54,4 milioane de euro.

La nivelul grupului, profitul inainte de taxe al VIG a crescut cu 46% anul trecut, de la 355,1 milioane de euro la 518 milioane de euro. Primele brute subscrise au scazut cu 0,8% in 2014 fata de anul precedent, de la 9,22 miliarde de euro la 9,14 miliarde de euro.

Grupul austriac a mai anuntat ca primele au inregistrat o tendinta de creştere in regiunea ECE, afacerile din aceasta regiune generand 64% din profitul VIG. “Vienna Insurance Group beneficiaza de pe urma expansiunii in regiunea ECE. Companiile grupului din aceasta regiune au generat aproape doua treimi din rezultatul obtinut de grup in 2014”, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *