Stiri

Manuscrito, aplicația mobilă care îi învață pe copii să scrie de mână, invită 500 de doritori să testeze aplicația gratuit

13 dec. 2022 4 min

Manuscrito, aplicația mobilă care îi învață pe copii să scrie de mână, invită 500 de doritori să testeze aplicația gratuit

Reading Time: 4 minute

Manuscrito, aplicația pentru tablete care ajută copiii să își îmbunătățească scrisul de mână într-un mod interactiv, caută 500 de persoane care să încerce aplicația și să ofere feedback și sugestii de îmbunătățire pentru produs.

Una dintre cele mai premiate aplicații din 2022, creată de șase studenți din Cluj 

Aplicația oferă feedback instant folosind algoritmi de Inteligență Artificială, dezvoltați special pentru a îndruma elevii în procesul învățării scrierii de mână. Idea lui Manuscrito a apărut în noiembrie anul trecut, iar de atunci proiectul a crescut mult, a câștigat o serie de competiții foarte importante la nivel național și internațional, iar la începutul lui 2023 echipa pregătește lansarea beta a aplicației, o variantă premergătoare lansării oficiale. 

Varianta beta este dedicată testării și îmbunătățirii produsului. Echipa Manuscrito își dorește astfel să obțină feedback și sugestii de optimizare în mod direct de la utilizatorii principali ai aplicației, respectiv copiii între 5-8 ani.

Părinții, educatorii, profesorii care își doresc să se înscrie pentru testarea aplicației alături de cei mici o pot face aici

„Vrem să schimbăm modul în care copiii învață scrisul de mână și pentru asta trebuie să fim cât mai aproape de ei, de părinți și de învățători pentru a îmbunătăți aplicația, răspunzând direct nevoilor celor mici. Primii utilizatori, cei pe care îi invităm să testeze aplicația, au șansa să își lase amprenta pe viitorul produsului prin feedback care va sta la baza următoarelor iterații ale aplicației Manuscrito. Le mulțumim pentru aportul important adus și îi așteptăm pe website-ul Manuscrito și pe canalele de social media Facebook, Instagram și LinkedIn!

Tudor Tișe, Chief Executive Officer, Manuscrito

Manuscrito este o aplicație care își dorește să ajute profesorii, nu să îi substituie. Folosind aplicația, copiii pot exersa și acasă scrisul de mână, în mod independent, fără a fi nevoie de supravegherea unui adult: prin activități recreative și cu ajutorul pinguinului Rito, personajul principal al aplicației, cei mici aprofundează scrisul de mână într-un mod distractiv. Întrucât aplicația poate fi folosită și fără a fi conectată la internet, Manuscrito poate ajunge în cele mai izolate colțuri ale țării, contribuind astfel în mod direct la scăderea analfabetismului din România.  

Manuscrito este unul dintre cele trei startup-uri câștigătoare ale ediției 2022 a acceleratorului anual dedicat soluțiilor tehnologice educaționale Innovators for Children, finanțat cu 8.000 de Euro. În 2022, Manuscrito a mai câștigat premiul pentru cea mai bună aplicație educațională din Europa, Africa și Orientul Mijlociu la Microsoft Imagine Cup, premiul cel mare la finala Innovation Labs, este câștigător al Fondului de Inovare și Experimentare Cluj-Napoca și participant în finala din Madrid a concursului NTT Global eAwards și finala din Berlin a concursului Stage Two. 

Programul de accelerare Innovators for Children și-a ales câștigătorii ediției 2022 în luna septembrie, în cadrul evenimentului Pitch Day, unde nouă antreprenori au prezentat nouă soluții pentru wellbeingul și educația copiilor și a adolescenților din România. În urma selecției juriului, ManuscritoONE Learning și Investory au fost desemnați câștigători și au fost selectați pentru a doua etapă a programului, în care au învățat noțiuni importante de business, dar și despre industria în care activează.  

Startup-urile câștigătoare își vor prezenta evoluția din lunile de program, dar și impactul și experiența de accelerator, precum și planurile de viitor în cadrul evenimentului final „3 soluții digitale pentru educația copiilor„, care are loc pe data de 15 decembrie 2022. Cei care doresc să urmărească live evenimentul final sunt invitați să se înscrie aici.

Ediția 2022 a acceleratorului Innovators for Children este organizată de Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, alături de partenerul strategic UiPath Foundation și sponsorii BRD și Mastercard. 

Innovators for Children   

Innovators for Children este un accelerator dedicat startup-urilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele 4 ediții ale programului au fost selectate 44 de proiecte, dintre care 15 au primit finanțare totală de peste 250.000 de euro. 

Impact Hub Bucharest 

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări.

Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Impact Hub Basel 

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare.

Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată. 

UiPath Foundation  

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală care derulează programe menite să susțină copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea.

UiPath Foundation a fost  fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă. Începând cu copiii din România și India, UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, regional și național, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.  

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: