Business Companii Stiri Tech

Businessul Netopia, divizat între două companii din grup

17 mai 2021 < 1 min

Businessul Netopia, divizat între două companii din grup

Reading Time: < 1 minut

Netopia Payments, companie specializată în soluții de plată digitale și marketing digital, a primit în data de 12 mai aprobarea Tribunalului București pentru divizarea parțială.

Astfel, compania transferă liniile de business de facilitare plăți, respectiv cea de marketing digital prin SMS, către alte două noi companii din grup, NETOPIA Financial Services și WEB2SMS.

Demersul de reorganizare reprezintă o etapă importantă dintr-un amplu proces de dezvoltare strategică pe termen lung în sectorul serviciilor financiare și conexe acestora, precum și lansarea unor noi linii de business care promovează soluții tehnologice inovatoare.

Reorganizarea grupului a început în anul 2020 și continuă cu procesul de autorizare la BNR ca instituție de plată a NETOPIA Financial Services S.R.L.

Consolidarea grupului sub umbrela NETOPIA Holding este un pas important în viziunea de business a celor doi fondatori, Antonio Eram și Felix Crișan.    

„Activitățile desfășurate de NETOPIA au devenit din ce în ce mai complexe datorită diversității de servicii pe care le oferim. Avem noi oportunități de business, de aceea urmărim să construim o structură eficientă care ne va permite să fim mai supli în alocarea resurselor interne și să ne concentrăm pe inovație și noi parteneriate. În perioada următoare, ne vom axa pe cooptarea unor investitori strategici și vom continua să investim în idei, echipe și proiecte în care există pasiune și viziune”, au declarat fondatorii grupului NETOPIA.

Întregul proces de reorganizare a grupului NETOPIA este coordonat de Delia Paceagiu (Head of Legal & Compliance), cu sprijinul echipei de consultanți și avocați NOA și MH Lawyers, reprezentată de Otilia Pețu (Managing Partner, NOA), Mircea Dumitrașcu (Partner, NOA) şi Ovidiu Miheț (Managing Partner, MH Lawyers).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: