BizRemote by certSIGN Digital Tech

VKRS 2020: Primul festival al lumii video. Transmisiune maraton cu principalii creatori de conținut din România

17/11/2020 4 min read

VKRS 2020: Primul festival al lumii video. Transmisiune maraton cu principalii creatori de conținut din România

Reading Time: 4 minute

Video este formatul care ne distrează, ne unește, ne educă și prin care comunicăm cel mai bine. Lumea digitală de astăzi este conectată prin ecrane, iar videoul este rege. Dar cine sunt creatorii acestei erei video și cum facem să fim „pe ecran” și nu „ecranați”?

Aici intră în scenă VKRS, primul festival dedicat videoului, organizat de echipele Biz și Screen Native, pe 19 noiembrie, când te întâlnești online cu creatori, regizori, branduri, artiști, vloggeri, profesioniști și entuziaști, într-un format inovator, care îți explică și te face să trăiești totul despre lumea video.

Privim mereu către viitor și vrem să aducem în prim-plan oamenii și ideile care ne modelează lumea. Cum viitorul este video, era natural să punem focusul Biz pe acest domeniu și să o facem într-un format inovator„, spune Marta Ușurelu, Owner Biz.

Conform unui studiu Cisco, până în 2022, nu mai puțin de 82% din tot conținutul online va fi de tip video, acesta fiind deja cea mai interactivă formă de conținut pe toate tipurile de platforme existente la ora actuală. Peste 2 miliarde de oameni urmăresc în fiecare lună clipuri video pe YouTube, iar utilizatorii urmăresc, în medie, 100 milioane de ore de video în fiecare zi, care au un reach organic mai mare cu 135% decât fotografiile.

Formatul video este versatil, ușor de urmărit și mai ales extrem de simplu de distribuit pe multiple canale. Grație smartphone-urilor, oamenii consumă acum conținut video mai mult ca niciodată, iar peste 90% dintre marketeri declară că videoul este un element important în strategia lor de marketing, în timp ce peste 50% dintre consumatori spun că preferă videoul în detrimentul altor forme de conținut promoțional.

Campaniile video în social media sunt în creștere de la an la an și se așteaptă ca până în 2023 cheltuielile de promovare să ajungă la 25,6 miliarde dolari, cu 128% mai mult față de suma cheltuită în 2018, de 11,2 miliarde dolari. În 2019, nu mai puțin de 30% din încasările Facebook Ads au fost pentru reclame video.

Video Killed The Radio Star

Mugur Pătrașcu, co-organizator VKRS și fondator Screen Native

Numele festivalului, VKRS, vine de la Video Killed The Radio Star, celebra melodie din anii ’80 care reprezintă o metaforă a impactului pe care formatul video îl are astăzi asupra culturii internetului și este o recunoaștere a supremației prezente a videoului ca purtător de mesaj.

Fie că este short lived, squared, live sau edited, professional sau personal, long or short, animated or shot, ne întâlnim cu toate, la cel mai mare festival dedicat videoului: VKRS.

Am pornit la drum cu gândul să încurajăm și să răsplătim performanța creatorilor de conținut de pe YouTube, a vloggerilor. Dar am mers mai departe, am ajuns la video și am construit mai mult în jurul esenței peisajului actual în comunicare și anume aceea că video este principalul format media care susține astăzi experiența, entertainmentul, afacerile și educația, iar de aici nu a mai fost decât un pas până am ajuns la ideea unui eveniment care să fie construit în jurul videoului și să ofere informații și experiențe actuale și interesante pentru cei care pot beneficia de pe urma acestui format„, spune Mugur Pătrașcu, co-organizator VKRS.

Ziua regelui video

Într-o singură zi, VKRS adună toate modalitățile de utilizare a formatului video și oferă participanților virtuali atât experiențele vizuale moderne, cât și informații utile celor care doresc să își promoveze brandul, să vândă prin intermediul video, să creeze conținut relevant pentru businessul lor sau să înțeleagă mai bine specificul fiecărei rețele sau mediu în ceea ce privește utilizarea videoului.

Ce înseamnă VKRS? Un festival de 12 ore, cu discuții, prezentări, clipuri video și interviuri cu peste 100 de specialiști în acest format, artiști, creatori de conținut, oameni de marketing, antreprenori, despre evoluția, trendurile și, mai ales, modalitățile în care folosim eficient astăzi formatul video pentru obiectivele noastre.

Sfaturile creatorilor de conținut din România. Cum să produci cel mai viral video

Primul festival dedicat videoului, VKRS aduce alături de tine principalii creatori de conținut din România, oamenii pe care îi urmărești pe TikTok, pe YouTube sau pe Instagram și te bucuri de fiecare dată de câte ori publică un video nou. Pe 19 noiembrie, vei afla cum se produce un astfel de video, ce fel de muncă este în spate și cum poți și tu să faci succes prin videouri publicate pe rețelele sociale.

Iar brandurile ne vor arăta cele mai bune exemple de abordare a comunicării prin materialele video. Și vom analiza de ce o campanie de comunicare are succes mai mare dacă este prezentată în format video și cum au reușit să crească brandurile prin poveștile video.

Video Dream Team

Formatului video al festivalului vă va aduce față în față, printre alții, cu Mircea Bravo – vlogger, Cabral Ibacka – realizator TV, influencer și antreprenor, Mickey H – creator și producător, Răzvan Exarhu – jurnalist, George Buhnici – jurnalist & vlogger, Raul Gheba – creator Sector 7, Laura Savu – Global Community Manager at TikTok, Iulia Albu – instagram influencer, Nicole Cherry – TikToker și cântăreață, Bogdan Naumovici – 23 Communications, Cristian Delcea – cofondator Recorder, Vali Pintilescu – YouTube Content Stategist, Alex Coteț – regizor de film, scenarist și producător, Ion „Lutzu” Cojocaru – Content Director, MRM//McCann.

Gala starurilor video

VKRS se va încheia cu o gală transmisă live, care va premia performanța în utilizarea videoului de către creatorii de conținut de la noi, a celor care au fost pionierii utilizării formatului sau care demonstrează azi o pricepere recunoscută de comunitățile lor sau de rezultatele în industrie.

Gala VKRS 2020 va premia vloggerii anului, cei mai buni creatori video din mai multe domenii (entertainment, educație, fashion & beauty, gaming, tech, auto etc.), dar și rising stars, viitoarele vedete ale erei video.

Parteneri cu viziune

Prima ediție a festivalului are ca partener principal brandul Lidl, unul dintre pionierii marketeri în adoptarea digitalului și a videoului în comunicare. Festivalul îi mai are ca parteneri la aceasta ediție pe Telekom, Banca Transilvania, OPPO, TikTok, answear, Campofrio, foodpanda, OVN și TopVloguri.ro.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă