Business Companii Stiri Tech

VTEX se extinde în regiune și coordonează din România operațiunile din Bulgaria si Polonia

24 nov. 2020 2 min

VTEX se extinde în regiune și coordonează din România operațiunile din Bulgaria si Polonia

Reading Time: 2 minute

VTEX, platformă integrată de comerț, marketplace și Order Management System semnează noi parteneriate în Bulgaria și Polonia, pe care le va coordona de la București. Poziționat ca un centru strategic în dezvoltarea VTEX în Europa Centrală și de Est, biroul din România coordonează procesul de extindere în regiune și țintește, pentru perioada următoare, consolidarea prezenței companiei și în Grecia, Cehia, Austria și Slovacia.

Extinderea în regiune se înscrie în strategia grupului de dezvoltare a prezenței globale și presupune și mărirea echipei din România. În prezent, VTEX are o echipă de 15 angajați în România și urmărește atragerea de noi angajați până la finalul anului, atât pentru gestionarea activității din România, cât și pentru adresarea regiunii.

Primul birou din Asia, în Singapore

La nivel global, VTEX continuă extinderea prezenței, prin deschiderea, la Singapore, a primului birou din Asia, construind și o echipă locală, pentru a deservi piețele din regiunea Asia–Pacific. Noul birou din Singapore va permite VTEX să-și susțină mai bine clienții globali. În plus, o echipă locală în zona Asia-Pacific poate sprijini mai bine clienții, spre exemplu magazinele de tip direct-to-consumer ale Motorola din India și Japonia, sau Stanley Black &Decker, cu magazine B2B în India și Coreea de Sud.

Decizia de extindere în Asia a luat în considerare oportunitatea imensă de creștere pe care o are comerțul electronic. De fapt, Asia este continentul cu cea mai rapidă creștere din comerțul electronic mondial, făcându-l o piață de primă clasă pentru retailerii online care doresc să aibă acces la un număr mare de clienți. Singapore, în special, este un centru de e-comerț consacrat care servește restul regiunii, făcându-l o locație ideală pentru recrutarea de oameni foarte bine pregătiți și cu experiență în domeniul comerțului electronic.

Unicorn

Extinderea în Asia este un alt punct important în evoluția companiei, VTEX încheind luna trecută o nouă rundă de finanțare Serie D, în valoare de 225 de milioane de dolari, devenind astfel, cel mai nou unicorn tech prezent și în România, după ce, anterior, VTEX a fost recunoscut de Gartner ca o companie vizionară și de IDC, ca platforma de comerț cu cea mai rapidă creștere din lume și lider în domeniu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: