Stiri Tech

Xiaomi a lansat POCO X3, un smartphone cu baterie foarte puternică și ecran de 120 Hz

8 sept. 2020 3 min

Xiaomi a lansat POCO X3, un smartphone cu baterie foarte puternică și ecran de 120 Hz

Reading Time: 3 minute

Brandul POCO deținut de compania chineză Xiaomi a lansat smartphone-ul POCO X3 (NFC), destinat tinerilor pasionați de tehnologie și jocuri, care vor dotări de top la un preț mai accesibil.

Principalele atuuri ale smartphone-ului sunt procesorul Snapdragon 732G, bateria de 5.160 mAh și ecranul cu rată de refresh de 120Hz+240Hz de 6,67 inci. Gamerii vor fi mulțumiți de faptul că telefonul are la bază un CPU Kryo 470 octa-core și un GPU din seria Adreno 618 Elite Gaming și încorporează tehnologia LiquidCool 1.0 Plus, care reduce temperatura procesorului cu până la 6 grade.

În plus, cea mai nouă versiune Game Turbo 3.0 reglează telefonul în conformitate cu cerințele jocului, pentru ca utilizatorii să profite la maximum de hardware. În plus, sistemul de vibrații avansat care se mișcă liniar pe axa Z asigură un feedback haptic spectaculos, cu peste 150 de moduri de vibrații pentru diferite scenarii. 

Imagine și sunet pentru gameri

Deviza POCO este de a face inovația accesibilă oricui, astfel că POCO X3 NFC este dotat cu un ecran DotDisplay edge-to-edge FHD de 6.67 inci, care combină rata de refresh de 120Hz cu rata de refresh a touchscreen-ului de 240Hz. 

Funcția DynamicSwitch îi permite telefonului să economisească bateria prin trecerea automată la 50, 60, 90 și 120Hz, în funcție de scopul în care este folosit și de formatul conținutului de pe ecran. Rata de refresh a telefonului crește când acesta este folosit, de exemplu, pentru jocuri și scade pentru operațiunile mai simple, cum ar fi cititul.

Rata de refresh a touchscreen-ului de 240Hz oferă o rată de răspuns cu 33% mai rapidă decât majoritatea telefoanelor de top aflate în acest moment pe piață.

Smartphone-ul este dotat și cu două difuzoare stereo, unul superior cu un volum echivalent cu 4cc, iar cel inferior de 1cc și o amplitudine a vibrației de 0,5 mm. Capacitatea difuzoarelor de a se auto-curăța asigură o funcționare perfectă pe termen lung.

Sistemul de camere

Noul POCO X3 NFC are un sistem quad-camera care constă într-o cameră principală de 64 MP, o cameră supraangulară de 13 MP, o cameră macro de 2 MP și un senzor de profunzime de 2 MP.

Camera principală a telefonului este flagship-ul Sony IMX 682 cu o diafragmă de ƒ/1.89, dotată cu Super Pixel 1.6μm 4-in-1. Camera supraangulară de 13 MP poate cuprinde imagini sub un unghi de 119° cu o diafragmă ƒ/2.2 și o dimensiune a pixelului de 1.0μm.

În partea frontală, telefonul are o cameră de 20 MP cu o diafragmă ƒ/2.2 și un Super Pixel 4-in-1 de dimensiune 1.6μm.

Sistemul de camere este combinat cu diverse funcții software, cum ar fi opțiunea caleidoscop cu 6 efecte diferite, modul Gold vibes, modul Cyberpunk și numeroase filtre foto, precum și tehnologia AI Skyscaping 3.0, cu o multitudine de opțiuni pentru feed-ul de social media al utilizatorilor. 

Pe partea video, se pot înregistra clipuri 4K, camerele dispun de zoom video fluid, focus peaking și blocarea AE/AF. Formatul inclus LOG/RAW și modul Vlog poate transforma telefonul într-o cameră semi-profesională pentru crearea de conținut video.

Baterie imensă și charger rapid

Smartphone-ul POCO X3 NFC este echipat cu o baterie de 5.160 mAh care rezistă mai mult de două zile când telefonul este folosit în mod normal. Folosind încărcătorul rapid de 33W, bateria poate ajunge în 30 de minute la 62%. Încărcarea completă se realizează într-o oră și cinci minute.

Viteza sporită de încărcare este obținută cu ajutorul tehnologiei Middle Middle Tab (MMT), prin care bateriile primesc curentul electric prin zona de mijloc, iar acesta se distribuie simultan în partea superioară și inferioară a modulului. Astfel, viteza de încărcare este mai bună și constantă și îi asigură bateriei o durată de viață mai mare, în comparație cu cele tradiționale.

Preț și disponibilitate

POCO X3 NFC este disponibil la nivel global la un preț recomandat de 229 de euro pentru varianta 6GB+64GB, iar varianta 6GB+128GB pornește de la prețul recomandat de 269 de euro. Smartphone-ul va ajunge în România la finalul lunii septembrie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: