Stiri Tech

Xiaomi intră oficial pe piața mașinilor electrice

2 sept. 2021 < 1 min

Xiaomi intră oficial pe piața mașinilor electrice

Reading Time: < 1 minut

Xiaomi intră oficial pe piața mașinilor electrice, înregistrând în acest sens o subsidiară specializată în comercializarea acestui tip de vehicule.

Oficialii companiei din China au anunțat chiar că această divizie a intrat ”într-o fază avansată de dezvoltare”.

Numele subsidiarei este Xiaomi EV Inc. Și are un capital de 10 mld. yuan ( aproximativ 1,55 mld. dolari) și a fost înregistrată la Beijing, acolo unde este și sediul companiei mama.

Anunțul vine după ce compania Xiaomi anunțase că vrea să investească 10 mld. dolari în divizia de mașini electrice, pe parcursul următorului deceniu.

Xiaomi intră oficial pe piața mașinilor electrice

Xioami EV numără deja aproximativ 300 de angajați și este condusă de CEO-ul companiei, Lei Jun.

Reprezentanții Xiaomi spun că echipa responsabilă de mașini electrice a realizat ”cercetări masive de piață în rândul utilizatorilor” în ultimele cinci luni.

Xioami EV nu a anunțat până acum lansarea niciunei mașini electrice.

La începutul lui august, Xiaomi a anunțat achiziția Deepmotion, o firmă specializată în soluții de condus autonom, pentru 77,3 mil. dolari.

Xiaomi a inaugurat sâmbătă, 28 august 2021, un nou Xiaomi Store. Noul magazin flagship este situat la etajul 1 al Centrului Comercial Sun Plaza din București (Calea Văcărești 391).

Pentru prima oară în istoria companiei, Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie, conform unei analize realizate de Counterpoint Research. Pentru al doilea trimestru a ocupat poziția fruntașă și în Europa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: