Stiri Tech

Huawei a lansat Mate X, primul său smartphone cu ecran pliabil1 min

24/02/2019 1 min read

author:

Huawei a lansat Mate X, primul său smartphone cu ecran pliabil1 min

Reading Time: 1 minut

Bătălia pe frontul smartphone-urilor pliabile se încinge. Huawei a lansat la Barcelona Mate X, primul său smartphone pliabil, care are ecranul cu diagonală de 8 inci pliabil la exterior, care la pliere se transformă în două ecrane,  unul de 6,8 inci în față şi unul de 6,38 inci pe partea din spate.

Designul este, deci, diferit de cel al smartphone-ului Fold, lansat de Samsung, care se pliază la interior, având un ecran exterior de 4,6 inci. În plus, smartphone-ul Huawei este din start compatibil cu tehnologia 5G.

Rezoluţia ecranului complet este de 2.480 x 2.200 pixeli, cu o densitate de aproximativ 440 ppi. Datorită metodei de pliere alese, ecranul Huawei Mate X nu are notch și nici nu este perforat, camera foto de 40 MP fiind plasată pe partea din spate.

Ca specificații tehnice, Mate X vine cu chipset-ul Kirin 980 pe tehnologia de 7 nm, cunoscut deja de la Huawei Mate 20 Pro, 8 GB de RAM și este dual-SIM, însă conectivitatea 5G este disponibilă doar pentru un SIM. Este dotat cu două baterii care totalizează 4.500 mAh. Încărcătorul de 55 W permite o încărcare de la 0 la 80% în doar 30 de minute. Prețul de pornire anunțat este de 2.299 de euro pentru varianta cu memorie internă de 512 GB.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE