Stiri

Zeci de mii de locuri de muncă postate pe platformele online în primele luni ale anului

9 apr. 2021 2 min

Zeci de mii de locuri de muncă postate pe platformele online în primele luni ale anului

Reading Time: 2 minute

Oamenii sunt mai interesați să își locuri de muncă online, iar pentru acasta siteurile de profil sunt intens accesate. Unul dintre siteuri a raportat în primele trei luni ale anului, 70.000 de joburi înscrise în platformă. În același timp aplicările utilizatorilor au crescut cu 70%, la nivel comparativ, respectiv de la 2,7 milioane la aproape patru milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1,3 milioane de aplicări.

Cele mai multe joburi disponibile

Conform datelor centralizate de către reprezentanţii eJobs, domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidaţi sunt: retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară sau producţie. Totodată, pe lista oraşelor în care există cele mai multe oportunităţi pentru cei care vor să se angajeze se află: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi.

Cele mai multe CV-uri sunt postate pentru locuri de muncă în vânzări, relaţii clienţi/call center, administrativ/logistică, marketing, e-Commerce, bănci sau IT, iar candidaţii care aplică cel mai mult sunt din categoria de vârstă 25 – 35 de ani, cu un nivel mediu de experienţă.

Tinerii caută cel mai mult de lucru online

De asemenea, tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani înregistrează un ritm accelerat, cu peste 500.000 de aplicări pe lună. În ierarhie urmează categoria 36 – 45 de ani şi candidaţii care au peste 45 de ani.

„Primul trimestru al anului continuă, de asemenea, două tendinţe importante începute în 2020, respectiv interesul crescut al candidaţilor pentru joburile full-time din cadrul companiilor mari, multinaţionale, precum şi un avânt al tinerilor aflaţi la început de carieră de a începe primul job cât mai devreme, înainte de terminarea studiilor. Totodată, joburile din străinătate rămân ca opţiune secundară pentru toate categoriile de vârstă şi nivelurile de experienţă”, se menţionează în comunicatul eJobs.

Peste un milion de aplicări la joburi în fiecare lună

În ceea ce priveşte aplicările, specialiştii în recrutare susţin că, în următoarea jumătate de an, cel puţin, este de aşteptat ca ritmul lunar să nu scadă sub pragul de 1,3 milioane de aplicări din partea candidaţilor.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil, iar începând cu anul 2012 este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: