CSR Stiri

Ziua europeana a reciclarii bateriilor

9 sept. 2015 1 min

Ziua europeana a reciclarii bateriilor

Reading Time: 1 minut

Eco-Rom Ambalaje in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor extind programul ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate in spatiile de birouri. De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii inscrise deja in programul ECOLLECT, dar si oricare alt agent economic care doreste sa se alature acestei initiative de protejare a mediului inconjurator.

Din momentul lansarii, din noiembrie 2013 si pana in prezent, numarul persoanelor care au acces la colectarea separata a crescut, ajungand la 37.000 de angajati. Prin intermediul programului ECOLLECT au fost colectate separat 163.914 kg de deseuri de ambalaje, dintre care 24.529 kg de plastic-metal si 139.385 kg de hartie-carton.

Punctele ECOLLECT vor fi dotate cu recipiente si pungi speciale pentru colectarea bateriilor uzate. Fiecare angajat care colecteaza separat 20 de baterii portabile uzate va primi automat un blister de 4 baterii R6 noi si este inscris in tragerea la sorti lunara, avand posibilitatea de a castiga o tableta – initiativa de motivare ce face parte din campania Asociatiei Sistemul National de Reciclare a Bateriilor de stimulare a colectarii bateriilor portabile uzate ,,Priveste Partea Pozitiva”.

Cum functioneaza serviciul de colectare separata a deseurilor la birou?

Companiile care doresc sa implementeze serviciul de colectare separata a deseurilor la birou sunt invitate sa acceseze platforma online www.ecollect.ro. Aici pot comanda gratuit infrastructura necesara colectarii separate a deseurilor de hartie-carton, plastic-metal (saci si containere speciale) si de baterii (containere speciale). Aceasta este realizata din materiale reciclate, este reciclabila si poate fi oricand inlocuita in caz de deteriorare.

Tot aici companiile pot comanda si serviciul gratuit de ridicare a deseurilor si de transport al acestora catre reciclare. Acesta este asigurat de Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (pentru baterii) si de compania Antalis (pentru hartie-carton si plastic-metal).

Mai multe detalii despre programul ECOLLECT pot fi gasite pe site-ul www.ecollect.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: